Fucsovics csípősérülés miatt feladta

2019.09.19. 15:29

Fucsovics Márton csípősérülés miatt feladta nyolcaddöntőjét az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán. 

A világranglistán 66. magyar - aki az első fordulóban az orosz Alekszej Vatutyint verte - csütörtökön a horvát Borna Coric ellen teniszezett, akitől eddigi egyetlen meccsükön kikapott a januári Australian Open második fordulójában. 

Másodjára hét viszonylag sima adogatójáték után a negyedik kiemelt Coric hárított bréklabdát, majd 4:4-nél a magyar Davis Kupa-válogatott vezére is csak nagy nehezen hozta a szerváját. A játszmát lezáró rövidítésben 3-3-nál cseréltek térfelet, majd három Fucsovics-pont következett. A világranglistán 15. horvát két szettlabdát hárított, de a harmadiknál már tehetetlen volt egy tenyeres nyerő ütésssel szemben (7:6).

A folytatásban 0:1-nél a vonalbíró, a mérkőzésvezető és Coric sem vett észre két "outot" Fucsovics részéről - az egyik ráadásul bréklabdánál volt -, majd az elbizonytalanodó ellenfél 3:3-nál egy kettős hibával elvesztette az adogatását. A 22 éves Coric viszont rögtön visszabrékelt, majd 5:5-nél egy tízperces gémben két bréklabdát hárított. Fucsovics 5:6-nál negyven-semmire vezetett, de riválisa sorozatban öt pontot hozva kiegyenlített, megnyerte a második szettet (5:7).

A 27 éves Fucsovics a harmadik szettre nagyon visszaesett, 3:0-ás hátrányba került, majd csípőproblémák miatt odahívatta az orvost. Végül rövid tanácskozás után úgy döntött, hogy feladja a meccset. (MTI)

Nyolcaddöntő:

Borna Coric (horvát, 4.)-Fucsovics Márton 6:7 (5-7), 7:5, 3:0-nál Fucsovics feladta