Federer már tíz éve is a visszavonuláson gondolkodott

2019.11.20. 11:09

Roger Federer már tíz évvel ezelőtt is elgondolkodott a visszavonuláson, de most 38 évesen nem lát semmi okot arra, hogy miért ne teniszezhetne tovább a legmagasabb szinten.

A svájci játékos karrierje során már 103 ATP-tornát nyert, idén is a legversenyképesebb teniszezők között volt, legutóbb az ATP-vb elődöntőjéig jutott, a világranglistán pedig a harmadik helyen áll.

„A visszavonulásom az egészségemen múlik. Ebben a pillanatban semmi okot nem látok arra, hogy visszavonuljak. Nem gondoltam volna, hogy 35-36 év felett majd játszok még, de még mindig itt vagyok. Fizikailag is jól bírom. Nem tudom megjósolni, hogy mikor jön el a leállás ideje" – idézte a Reuters a 20-szoros Grand Slam-bajnokot.

Roger Federer egy santiagói bemutatómeccsen
Roger Federer egy santiagói bemutatómeccsen

„Azt hiszem, 2009-ben merült fel először ez a kérdés, az már tíz éve volt, és még mindig itt vagyok. Pontosan ott, ahol ebben az életkorban lenni akartam."

Federert megkérdezték arról is, hogy lát-e esélyt arra, hogy megdöntse Jimmy Connors rekordját. Az amerikai karrierje során 109 tornagyőzelemig jutott.

„Ebben a korban minden kicsit nehezebb, de ugyanakkor a tapasztalattal több pillanatot tudsz megédesíteni. Nem tudom, hogyan lesz vége. Remélem, hogy valami érzelmes és szép pillanat lesz. Reménykedem, hogy az egész folyamat jó lesz, és nem túl nehéz."