Babos Tímea negyeddöntős párosban az Australian Openen

2020.01.27. 10:09

Babos Tímea és francia párja, Kristina Mladenovic két szettben, 7:6, 6:3-ra nyert a szlovák Viktoria Kuzmova és a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics párosa ellen az Australian Open nő páros versenyének nyolcaddöntőjében.

Mivel mind Babos, mind Mladenovic már az első fordulóban kiesett a torna egyéni versenyében, így mindketten a párosra koncentrálhatnak. Tavaly egészen a döntőig meneteltek Melbourne-ben, két éve pedig megnyerték az Australian Open páros versenyét. Így idén is reális cél lehet számukra a döntőbe jutás, vagy akár a végső Grand Slam-győzelem is.

Az első fordulóban a szlovén Dalila Jakupović és a román Raluca Olaru párosát 7:5, 6:3-ra győzték le, majd a második körben az ausztrál Ashley Barty és a német Julia Görges páros ellen 7:5, 6:4-re nyertek.

Babosék negyeddöntős ellenfele az amerikai Cori Gauff, Catherine McNally duó lesz. A meccset magyar idő szerint kedden hajnali egy órakor rendezik. A 15 éves, óriási tehetségnek tartott Gauff az idei Australian Open egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy egyéniben kiejtette  a tavalyi torna győztesét, a japán Naomi Oszakát. A nyolcaddöntőben viszont egy másik amerikai, Sofia Kenin már legyőzte őt.

Eredmény:

  • Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Viktoria Kuzmova, Aljakszandra Szasznovics (szlovák, fehérorosz, 15.) 7:6 (7-4), 6:3