Elhalasztják a budapesti tenisz Fed–kupa-döntőt

2020.03.11. 17:48

Nem rendezik meg a tervezett időben, azaz április 14-19. között a tenisz női FED-kupa-döntőt, közölte a magyar teniszszövetség a sportág nemzetközi felügyelő szervezetére, az ITF-re hivatkozva.

Miután alaposan megvitatták és megvizsgálták a helyzetet az ITF elnökséggel és a magyar Szervező Bizottsággal, a Magyar Kormány mai fedett pályás eseményeket érintő döntésének fényében sajnálatos módon az ITF bejelenti az eredetileg április 14-19. tervezett Fed Cup by BNP Paribas döntő elhalasztását

- jelentette be a magyar szövetség.

A kormány vészhelyzetet rendelt el szerdán a koronavírus miatt, amelynek értelmében a 100 fősnél nagyobb beltéri, illetve az 500 fősnél nagyobb kültéri eseményeket tilos megtartani.

Fontos, hogy a teniszversenyt nem törölték, vagyis későbbi időpontban elképzelhető, hogy meg tudják tartani.

"Az ITF elkötelezett abban, hogy még 2020-ban megrendezésre kerüljön a Fed-kupa döntő és folyamatos kapcsolatban áll minden kulcsfontosságú érintett féllel, beleértve a Magyar Kormányt, a Magyar Tenisz Szövetséget, valamint a WTA-val, annak érdekében, hogy egy mindenki számára megfelelő új időpontot találjanak" - folytatódott a közlemény. A rendezők 48 órán belül felveszik a kapcsolatot azokkal, akik elővételben jegyet váltottak a tornára.

A Fed-kupa döntőn túl a Fed-kupa rájátszásos mérkőzései is elmaradnak, melyek eredetileg április 17-re és 18-ra voltak tervezve, 8 különböző helyszínen. Ezen mérkőzések új időpontjait később jelentik be.

A Fed-kupa a női tenisz új nemzetközi csapat-világbajnoksága, amelyet idén rendeznének meg először, a Budapest Sportarénában, salakos pályán, a remények szerint több ezer néző előtt. Budapest megkapta a 2021-es és a 2022-es tornát is.