A KSI-uszodában készülhetnek az úszók

2015.09.30. 14:49

Csütörtöktől a válogatott úszók rendelkezésére áll az Istvánmezei úti medence, így elhárult a veszély, amely a sportág legjobbjainak normális felkészülését fenyegette a december eleji rövidpályás Európa-bajnokságra.

A kedvező fejleményről Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség elnöke számolt be az MTI-nek szerdán az után, hogy előző nap Kiss László keserű hangú nyilatkozatot tett az uszodai lehetőségekről. A válogatott szövetségi kapitánya többek között arról panaszkodott: a Komjádi uszoda első körös felújítása drasztikusan csökkentette az eddig használt vízfelületet, és szinte teljesen ellehetetlenült a legjobbak felkészülése, ami a riói olimpiai szereplés színvonalára is kihat.

"Az előttünk álló 2017. évi világbajnokság megköveteli az uszodák rekonstrukcióját, persze ugyanakkor a majdani létesítmények, így a Dagály mellett épülő úszópalota, de még a Tüskecsarnok sem áll rendelkezésre, miközben a Komjádi uszoda fedett medencéjét november 1-ig a sportolók nem használhatják a gépészet javítása miatt" - vázolta a helyzetképet Gyárfás Tamás, akinek elmondása szerint mára a veszélyhelyzet elmúlt.

"Örömmel számolhatok be arról - jelentette ki -, hogy Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok nemrégiben kinevezett főigazgatója azonnal cselekedett, és arról tájékoztatott, hogy október elsejétől az úszók rendelkezésére bocsátják az Istvánmezei úton levő hatpályás, 25 méteres medencét."

A MÚSZ első embere hozzátette: a hatékony és gyors megoldáshoz szükséges volt a KSI öttusa-szakosztálya irányítóinak megértésére, együttműködésére, akik átmenetileg más megoldást keresnek. Gyárfás leszögezte, hogy a magyar úszósport soha nem kapott ekkora támogatást, mint a jelen időszakban.

"Biztosra veszem, hogy bár a kapitány feladata az esélyek mérlegelése, a magyar úszósport a rövidpályás Európa-bajnokságon is kitűnően fog szerepelni; a veszélyek elhárultak" - fogalmazott Gyárfás Tamás.