Hosszúnak papírja lehet róla, hogy ismét ő a világ legjobbja

2015.11.26. 17:30

Január 30-án Budapesten rendezi szokásos éves díjátadóját a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA). Az eseményen jutalmazzák a hat sportág (úszás, vízilabda, műugrás, óriás-toronyugrás, nyíltvízi úszás, szinkronúszás) legjobbjait.

A tavaly először megrendezett gálán a legjobb úszónő címet Hosszú Katinka nyerte el. A mostani ünnepségre január 30-án, a Hotel InterContinentalban kerül sor.

A szavazás lebonyolítását az idén is a magyar szerkesztésben megjelenő FINA Aquatics World Magazine szervezi.

A két vegyestávon győztes Hosszúnak nagy kihívója az amerikai Katie Ledecky, aki négy számban és egy váltóban nyert az idei vb-n. Mindketten világrekordokat úsztak. Az ausztrál Emily Seebohm is képben van, ő háton nyert kétszer, és az aranyérmes gyorsváltónak is a tagja volt.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, a FINA alelnöke elmondta, hogy a négynapos programba számos fontos eseményt sűrítenek, ülésezik például a FINA végrehajtó bizottsága, a Büro.
    "Az is eldől, ki rendezheti meg a 2021. évi FINA-világbajnokságot - amelyet eredetileg Magyarország nyert el. A látogatás kapcsán pedig már több ország jelezte, hogy élve a lehetőséggel meg akarják tekinteni a majdani színhelyeket és a szállodákat. Mindez módot ad arra, hogy a vb szervező-bizottsága közvetlen kapcsolatba kerüljön a világbajnokságon résztvevő küldöttségek vezetőivel" - mondta Gyárfás Tamás.
    A 17. FINA-világbajnokságot 2017. július 15. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.