Cseh László: Nem értem, mire gondol Hosszú Katinka

2015.12.23. 09:40

Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni, igazából nem is értem, mire gondol – nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok Cseh László Hosszú Katinka keddi kifakadása kapcsán még aznap este a Tények Este vendégeként.

Cseh szerint ugyanis a Magyar Úszó Szövetség nagyon sok támogatást ad a sportolóknak, ő személy szerint is mindent megkapott azért, hogy a lehető legjobban teljesítsen. Ha bármikor problémája volt a felkészülésével, akkor azt mindig meg tudta beszélni a szövetség vezetőivel, akik a lehetőségekhez képest teljesítették is azokat.

Lehetnének extra dolgok, vannak olyan vágyaink, amik mindenkinek a kényelmét fokoznák, de azt gondolom, hogy azt a támogatást, amire szükségem van, mindig megkaptam. Ez abból is látszik, hogy a jó világbajnoki szereplésem mögötti csapatot nagy részben a szövetség finanszírozta

– mondta.

Arra kérdésre, hogy Hosszú egyeztetett-e úszótársaival, Cseh azt mondta, őt nem kereste, de mások nevében nem kívánt nyilatkozni.

Hosszú Katinka keddi sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy sem ő, sem pedig a többi magyar úszó nem tud megfelelően készülni a szövetség megfelelő támogatása nélkül.

Milliós támogatást ígér a szövetség

Karácsonyi meglepetésként szerdán kiemelt támogatást kaptak a legjobb magyar úszók egy másfél hete tervezett kezdeményezés alapján, jelentette be a Magyar Úszó Szövetség. A szövetség „2016-tól az elmúlt évek világeseményein nagyszerűen teljesítő klasszisoknak kiemelt támogatást nyújt, szerződéses keretek között, melynek éves keretösszege 2-12 millió forint lehet” - áll a közleményben, amely a soha nem tapasztalt erős anyagi háttere miatt engedhette meg a plusz támogatást.

A szövetség vezetésének döntése alapján az első körben Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel, Verrasztó Dávid, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Jakabos Zsuzsanna, Risztov Éva és Olasz Anna részesülhet a MÚSZ újonnan kezdeményezett támogatásában.