Hajnalka
-1 °C
15 °C

Hiába keresik Hosszú Katinkát, elérhetetlen

2016.01.04. 14:52 Módosítva: 2016-01-04 14:53:40

Kiss László szövetségi kapitány egyelőre nem tudott egyeztetni Hosszú Katinkával a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról. A legjobb magyar úszók egy része már megkezdte a felkészülést az olimpiára, mások pedig a napokban vágnak neki.

„A Verrasztó testvérek már elutaztak Amerikába, Gyurtáék a jövő héttől készülnek Hódmezővásárhelyen, de Hosszú Katinkát hiába kerestem telefonon, vele még nem tudtam beszélni" - írta közleményében a szakvezetőnek munkát adó szövetség.

Szerinte nyitottak a világ- és Európa-bajnoknő kéréseit illetően, aki karácsony előtt több kifogást is emelt a sportág helyzete miatt, de - tette hozzá a kapitány - úgy nehéz egyeztetni, ha elérhetetlen.

Tudomásom szerint a januárban átadandó Tüskecsarnokban - ha lezárul a közbeszerzési eljárás - beszerelésre kerül a szövetség által a hollandoktól megrendelt 73 millió forintos víz alatti kamerarendszer, amely segít az úszóknak a technika elemzésében, javításában, s éppenséggel a Komjádi uszodában is rendelkezésére áll Katinkának a kért külön helyiség

Hosszúnak a sajtótájékoztatón elhangzott panaszát - amely szerint kénytelen volt a medence partján átöltözni - nem érti, hiszen ő maga már jóval korábban átadta Katinkáéknak a Komjádiban levő sportorvosi szoba kulcsát.

„Mi mindenkor mindent megteszünk, hogy a lehető legtökéletesebben felkészülhessen az olimpiára, de jó ideje nem tudok vele egyeztetni például arról, hogy hová szeretne edzőtáborba menni, vagy hogy áprilisban el akar-e indulni a riói tesztversenyen, ahol az új olimpiai uszodát lehet feltérképezni" - mondta a szövetségi kapitány. Úgy nehéz ilyen kérdésekben dűlőre jutni, ha - bár Katinka a sajtótájékoztatóján a párbeszédet ösztönözte - a megbeszélésektől elzárkózik, mondta.

„Tény, hogy Hosszú Katinka immár 50 méteres uszodában ötszörös világbajnok, de én az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinával is mindig szót tudtam érteni. A MÚSZ és Katinka kapcsolata akkor sérült, amikor a világklasszis sportoló lemondta, hogy önzetlenül részt vegyen a 2017-es világbajnokság promóciós filmjében. Azt nyilatkozta, hogy az ő lépéseit nem anyagi megfontolások vezették. Tudnia kell, hogy a szövetségét sem... - nyilatkozta Kiss László.

„Mi úgy gondoltuk, és ma is úgy gondoljuk, hogy a jövőjüket még a legjobb sportolóknak is más csatornákon keresztül kell biztosítaniuk. Erre számos más lehetőség nyílik. Szerintem büszkék lehetnek mindazok, akik a majd Budapesten és Balatonfüreden zajló világbajnokság arcai lehetnek."

„Azt is szeretném vele mielőbb tisztázni, hogy számíthatok-e rá a különböző váltókban - Mert ha a sűrű programja miatt még nem is indul adott esetben az olimpián stafétatagként, a riói ötkarikás szereplési lehetőség kivívásában segíthetne, mivel a váltóknál mi, magyarok még több számban is kiharcolhatjuk a részvételt" - mondta Kiss, aki megjegyezte, hogy az úszószövetség január elsejétől „szerződtetett egy jó kezű, kitűnő masszőrt, akit szeretnénk, ha a folyamatosan rendelkezésre álló szakembert sürgető Katinka kipróbálna".

„Biztos lehet abban, hogy a szövetség valamennyi dolgozója arra törekszik, hogy harmonikus körülmények között egymás kölcsönös megbecsülésével a lehető legjobb eredményt érjük el az olimpián is" - szögezte le a szakvezető.

Hosszú ma aFacebookra posztolt egy képet, amin erősít, talán ha ott írnának neki, könnyebben elérhetnék.

Hosszú küldött egy meghívót, hogy szerda délelőtt sajtótájékoztatót tart.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.