Hosszú Katinka nagyon örül

2016.01.18. 15:33

Austinban véget ért az év első úszóversenye, amelyik az Arena pro Tour sorozatnak is a része volt, és amelyiken Michael Phelps is rajthoz állt.

Hosszú Katinka nyerte a 400 vegyest, de legfrissebb Facebook-bejegyezését nem erre hegyezte ki.

Nagyon örülök az eredményeimnek, főleg, hogy 100 háton már januárban sikerült 1 perc alá kerülnöm! Nagyon jó volt a verseny itt Austinban, hihetetlen mezőny gyűlt össze! Köszönöm a sok támogató üzenetet.

A világbajnokságon 100 háton az előfutamban a legjobb időt úszta (58,78), de vissza kellett lépnie, mert a középdöntő már nem fért bele a programjába. A riói olimpián ugyanakkor nem annyira feszes a program, és más a lebonyolítás is, ezért vállalhatja ezt a számot. 2014-ben az Európa-bajnokságon aranyérmes lett 100 háton 

Hosszú a további programjáról nem írt – január legvégén Luxemburgban versenyez –, a hazai szövetség eközben hízelgő lépést tett, Shane Tusupot tartják az év legjobb edzőjének, nem pedig Dárdai Pált.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége kedden ül össze; a szervezet dolga lenne, hogy kibékítse Hosszút és a szövetséget.

Nem lesz könnyű feladat, mert november végén Hosszú és Tusup felállt az asztaltól. A világbajnok úszónő pedig előbb december 22-én, majd január elején is sajtótájékoztatót tartott. Előbb azt jelezte, hogy betelt a pohár nála, másodszor pedig látványosan összetépte azt a 12 milliós szerződéstervezet, amit a szövetség adott volna neki.