Hosszú Katinka levelet írt: nem lesz ott a pesti FINA-gálán

2016.01.21. 08:40

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) január 31-én Budapesten adja át az év úszóinak járó díjat. A jelöltek között ott van Hosszú Katinka is, de nem lesz ott a gálán.

Hosszú és férje, Shane Tusup levélben közölte a magyar szövetségből, hogy ők ketten nem lesznek jelen, de az úszónőt képviselni fogja majd valaki. Ez sem újdonság, a magyar Év sportolója-gálán Hosszú Katinka helyett anyja vett át díjat.

Az úszó csütörtöki Facebook-bejegyzése szerint az Egyesült Államokból Nizzába utazik, hogy hétvégén ott versenyezzen, majd hétfőn hazautaznak.

Azt már korábban is lehetett sejteni, hogy Hosszú nem lesz ott a FINA-gálán, mert benevezett egy luxemburgi úszóversenyre, amit január 29. és 31. között tartanak.

A MOB csütörtökön az MTI-nek megerősítette, Borkai Zsolt szerdán este beszélt Hosszú Katinkával, és abban maradtak, a jövő héten egyeztetnek időpontot a vitás kérdések rendezésére. A MOB-elnök elmondta, Hosszú hívta őt telefonon, és megbeszélték, amikor nizzai versenye után a jövő héten hazajön, kitűznek egy időpontot a négyszemközti találkozóra.