Piroska
-10 °C
1 °C

Szánalmas a riói olimpiai felkészülés

2016.02.22. 13:47

Nem túlzás, ha azt mondjuk, káosz jellemzi a nyári olimpiai előkészületeket, a hétvégén a riói polgármester bepánikolva írt egy nyilvánosságra került levélben a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy feltehetően nem készülnek el a 4-es metró 16 kilométeres szakaszával, ami az olimpiai központ és a város centrum között közlekedne. 

A legújabb hírek szerint pedig az olimpia előtti hagyományos tesztversenyeket sem tudják a helyszínen megtartani, és elképzelhető, hogy az április 15. és 20. között esedékes tesztre nem lesz kész a riói olimpia fő uszodája.

Cornel Marculescu, a vizes sportokat tömörítő szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója elmondta, bőven akad még tennivaló a létesítmény körül, így lehet, hogy a tesztversenyt a műugrás helyszínén rendezik majd meg, ott ugyanis szintén rendelkezésre áll egy ötvenméteres medence, írja az MTI.

Az uszodában a szellőzőrendszer kiépítése okozza a legnagyobb problémát, ugyanakkor Marculescu biztos benne, hogy a létesítmény elkészül majd az augusztus 5-i ötkarikás rajtra.

Az első dél-amerikai olimpia megrendezését számos probléma nehezíti, beleértve a költségvetés drasztikus csökkenését, a szabadtéri vizek szennyezettségét, illetve a zikavírus okozta fertőzésveszélyt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.