Fülöp, Evelin
12 °C
27 °C

Hat kínai úszó doppingolt

2016.03.24. 14:27

Hat kínai úszó akadt fenn a doppingvizsgálatokon tavaly augusztus vége óta és a Kínai Doppingellenes Ügynökség szerint - szemben a The Times brit lap beszámolójával - minden esetet jelentettek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA).

A kínai ügynökség igazgató-helyettese, Csao Csien elmondta: augusztus végén és szeptember elején három úszó szervezetében mutattak ki klenbuterolt, büntetésüket pedig hamarosan nyilvánosságra hozzák. Idén januárban újabb három úszó mintájában találtak tiltott szert. Az ő esetükben folyik a vizsgálat és a WADA-szabályzata alapján járnak el. Neveket egyelőre nem közölt.

"A kezdetek óta egyetlen pozitív doppingesetet sem tusoltunk el" - jegyezte meg Csao hozzátéve: a The Times meglehetősen homályosan fogalmazott, de nem igaz, hogy szerették volna eltitkolni az eseteket.

A brit lap egy névtelenséget kérő informátor jelentése alapján azt írta, a következő hónapban esedékes nemzeti bajnokság előtt a kínai illetékesek el akarták kerülni a botrányt, ezért nem akarták jelenteni a doppingeseteket a WADA felé.

A The Times szerdán azt is állította, hogy az orosz úszók éveken keresztül szisztematikusan doppingoltak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!