Zárolták a Kiss László-ítéletet

2016.04.12. 10:01

Az esetleges további jogsérelem megakadályozása érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke elrendelte a Kiss László-ügy ítéleti iratainak zárolását.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke arra emlékeztetett hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében írta, hogy vizsgálják Kiss László-ügyet, tisztázni kell, hogy a személyes adatok védelméhez fűződő jogot ki és mennyiben sértette meg.

A NAIH azt tapasztalta, hogy a Budapesti Levéltár kezelésében levő ítéletbe és a hozzá kapcsolódó egyéb iratokba újságírók és mások is be szeretnének tekinteni, illetve egyes adatkezelők a már rendelkezésre álló ítéletet fel kívánják használni a tájékoztatási tevékenységük során - írta hétfőn Péterfalvi Attila.

Az eset összetettségére, a bűncselekmény áldozatának jogaira és más érintettek személyes adatainak védelme miatt most zárolták az iratokat.

A a NAIH „ideiglenes biztosítási intézkedést visszavonó, illetve az ügy érdemében hozott döntéséig az adatkezelők az ítéletet nem használhatják fel a tevékenységük során, harmadik személyek számára nem biztosíthatnak hozzáférést, továbbá harmadik személy arról másolatot nem készíthet".