8 fokos vízben nyilatkozott Hosszú Katinka

2016.05.18. 07:27 Módosítva: 2016.05.18. 07:38

A londoni úszó Európa-bajnokság második versenynapján a két magyar egyéni érmes, Hosszú Katinka és Cseh László megkapta a kontinens legjobbjának járó LEN-díjat is.

Cseh 50 pillangón második lett, Hosszú ellenben 2:07,01-es idővel megnyerte a 200 hátat, ezzel megvan Magyarország második aranya is.

„A célba érés után nagyot csaptam a vízbe, jobban örültem, mint hétfőn, mert nagy csata volt. Tudtam, hogy erősen fogok kezdeni, és tudtam, hogy az ukrán ellenfelem, Zevina másik taktikát választott, és velem ellentétben majd a végén nagyon fog jönni. Az utolsó 25 méteren meg is közelített, de utolérni már nem tudott. Ezen a távon ez az első győzelmem. A tavalyi világbajnokságon harmadik lettem, a két évvel ezelőtti Eb-n pedig nem jutottam döntőbe. Ez az idő jó, bár szerettem volna 2:07-en belül úszni, de a nyárig még van idő, hogy még jobb legyek” - így nyilatkozott Hosszú miközben a saját Faceboook-oldalára felrakott videó tanúsága szerint egy nyolcfokos vizzel teli kádban feküdt.

Az ilyen hideg víz a regenerációt segíti elő.

Ahogy hétfőn, ezúttal sem a hazai szövetség elnöke, Gyárfás Tamás adta át neki az aranyérmet.

Ezen a távon Egerszegi Krisztina 1991-ben 2:06,62-t úszott, ezzel az idővel akaratlanul is versenyzik a jelenlegi legsikeresebb úszónő. A tavalyi vb-n sikerült jobban úsznia, az olimpián is jobban kell ennél teljesítenie, ha érmet szeretne. Rióban a 200 hát az utolsó versenynapon lesz.

Hosszú szerda délelőtt 200 vegyesen úszik, ebben a számban ő a világcsúcstartó, 100 háton is ott lesz a medencében még délelőtt, ezen a távon pedig holtversenyben lett első a berlini Eb-n 2014-ben.