Shane Tusup: Zsarolás és érzelmi zaklatás

2016.09.14. 10:11

Hosszú Katinka néhány héttel az olimpia előtt jelentette be, hogy Iron Aquatics néven klubot alapít.

Mivel az átigazolási időszak szeptember elsején kezdődik, elég sokan gondolták úgy, hogy velük, az ő módszereikkel, és a Shane Tusuphoz hasonlóan szintén amerikai Darren Ward edzővel képzelik el a felkészülést.

Darren Ward így foglalta össze a klub honlapján, mi a program lényege. „ Gondoskodjunk úszóinkról egy pozitív edzés keretein belül, és hogy a megfelelő korban terheljük őket. Boldog és gyors úszókat szeretnénk, támogatva sporttal kapcsolatos és tanulmányi törekvéseiket.”

Shane Tusup az Instagramon megosztotta eddigi negatív tapasztalatát.

Az nyilván nem lepte volna meg, ha a klubok a normális keretek között ragaszkodnak a versenyzőikhez, az már sokkal inkább, hogy ezt zsarolással, és érzelmi zaklatással teszik meg. Holott ők csak a gyerekek és a szülők érdekeit tartanák szem előtt.

Az Iron Aquatics megjelenése azonban felborította az eddigi egyensúlyt, versenyt teremtett, és a klubok nem riadnak vissza semmitől, foggal-körömmel ragaszkodnak még a kevésbé tehetséges versenyzőkhöz is.

A klubok és az edzők ugyanis nemcsak a tagdíjat veszítik el, hanem a központi támogatásuk – szövetségi és állami - is csekélyebb lehet, hiszen kevesebb igazolt versenyzőt tudnak felmutatni. Még fájóbb a veszteség, ha tehetséges versenyzőről van szó, mert utána értelemszerűen több támogatást lehet kérni és felvenni.

Úgy hírlik, válogatott versenyző is szívesen menne Hosszúékhoz, egyelőre még nevezték meg, ki ő.