Emánuel
4 °C
12 °C

Shane Tusup: Zsarolás és érzelmi zaklatás

2016.09.14. 10:11

Hosszú Katinka néhány héttel az olimpia előtt jelentette be, hogy Iron Aquatics néven klubot alapít.

Mivel az átigazolási időszak szeptember elsején kezdődik, elég sokan gondolták úgy, hogy velük, az ő módszereikkel, és a Shane Tusuphoz hasonlóan szintén amerikai Darren Ward edzővel képzelik el a felkészülést.

Darren Ward így foglalta össze a klub honlapján, mi a program lényege. „ Gondoskodjunk úszóinkról egy pozitív edzés keretein belül, és hogy a megfelelő korban terheljük őket. Boldog és gyors úszókat szeretnénk, támogatva sporttal kapcsolatos és tanulmányi törekvéseiket.”

Shane Tusup az Instagramon megosztotta eddigi negatív tapasztalatát.

Az nyilván nem lepte volna meg, ha a klubok a normális keretek között ragaszkodnak a versenyzőikhez, az már sokkal inkább, hogy ezt zsarolással, és érzelmi zaklatással teszik meg. Holott ők csak a gyerekek és a szülők érdekeit tartanák szem előtt.

Az Iron Aquatics megjelenése azonban felborította az eddigi egyensúlyt, versenyt teremtett, és a klubok nem riadnak vissza semmitől, foggal-körömmel ragaszkodnak még a kevésbé tehetséges versenyzőkhöz is.

A klubok és az edzők ugyanis nemcsak a tagdíjat veszítik el, hanem a központi támogatásuk – szövetségi és állami - is csekélyebb lehet, hiszen kevesebb igazolt versenyzőt tudnak felmutatni. Még fájóbb a veszteség, ha tehetséges versenyzőről van szó, mert utána értelemszerűen több támogatást lehet kérni és felvenni.

Úgy hírlik, válogatott versenyző is szívesen menne Hosszúékhoz, egyelőre még nevezték meg, ki ő.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.