Széles szerint Gyurtának rossz súgói vannak

2016.10.24. 10:51 Módosítva: 2016.10.24. 10:53

Amikor az olimpiai bajnok úszóGyurta Dániel az újságokban szakítottkorábbi edzőjével, Széles Sándor elmondta, hogy szerinte nem ezt érdemelte. Hétfőn az M4 műsorában azt is elmondta, hogy szakmailag ugyan távolodtak egymástól tanítványával, de így is meglepte, amikor a múlt héten kiderült, 17 év után elválnak útjaik.

Az MTI által idézett műsorban Széles kijelentette, nem érti azokat a sajtóban Gyurta Dánieltől megjelent mondatokat, miszerint ő a megromlott egészségi állapota miatt nem tudta volna ellátni feladatait, hiszen a januárban indult felkészülés minden edzésén - már gyógyultan - részt vett, kivéve egy amerikai edzőtábort, amelyről közös megegyezéssel maradt távol.

Hogy Gyurta mással, Nagy Józseffel folytatja, és akkor is így döntött volna, ha Rióban történetesen megvédi az olimpiai címét, az Széles Sándor szerint morális dolgokat vet fel, és ugyan érezte, hogy szakmailag távolodnak egymástól, valamint hogy Gyurta mellett "rossz súgók" is vannak, ugyanakkor emberileg minden rendben volt közöttük. Hozzátette, még közvetlenül a riói indulás előtt is kikérte tanácsát tanítványa, aki címvédőként csak a 17. lett 200 méter mellen.

Széles elmondta, „az élet megy tovább", az UTE-nél most többek között Kapás Boglárkával és Gyurta Gergellyel dolgozhatnak, a műhelyben pedig további 80 fiatal úszó között próbálják megtalálni a jövő kiválóságait.