Kirúgták Széles Sándort az UTE úszószakosztályából

2016.11.06. 15:30

Nem tartanak igényt a továbbiakban az UTE úszószakosztályánál Széles Sándor edzői munkájára, írja az MTI.

A 60 éves szakember - aki Gyurta Dánielt olimpiai- és három világbajnoki címhez segítette - a jochapress.hu-nak vasárnap beszélt arról, hogy a klub székházában Őze István elnök, Gyurta Tamás, az úszószakosztály elnöke, valamint Gyurta Dániel közölte vele az edzőkollégák és a versenyzők döntését.

A Londonban 200 méteren olimpiai bajnok Gyurta Dániel október végén jelentette be, hogy 17 év után szakít Széles Sándorral - akinek szerződése január 31-ig szól a Magyar Olimpiai Bizottsággal, - és a jövőben Nagy József irányításával készül.

Széles és Gyurta viszonya a riói olimpia után romlott meg végérvényesen. Gyurta a várakozásokat messze alulmúlva szerepelt az olimpián. Széles azt állította, hogy azért, mert az ő előírásait figyelmen kívül hagyva folytatta az úszó a felkészülést. Gyurta ezt tagadta, és a közös felelősségről beszélt. 

Később a sajtóban üzengetett egymásnak az edző és tanítványa, mert az uszodában már nem találkoztak. 

Széles két hete még arról beszélt, hogy még sok feladat vár rá a klubjában: „Dani elmenetele esetén sem áll meg az élet. Éppen a közelmúltban kaptam megerősítést az Újpesti TE sportköri vezetőitől. Külön kérték, hogy fokozottan figyeljem az utánpótlás tagjait: kikből lehetnek újabb nemzetközi szinten is eredményes úszók. A legjobbak – Kapás Boglárka, Gyurta Gergely – mögött legalább nyolcvan úszónk van, így lesz mindhármunknak elég dolga.