Aláírták a 2020-as magyarországi vizes Eb-k szerződéseit

2016.11.17. 17:48

Villámlátogatást tett Budapesten Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke, aki Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség elnökével és Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével aláírta a 2020. évi Európa-bajnokságok rendezői szerződését, írta közleményében a Magyar Úszó Szövetség.

2020-ban Budapest rendezheti az összes Európa-bajnokságot: májusban az úszók, műugrók és szinkronúszók, januárban a vízilabdázók versengenek a Dagály Úszóarénában, júniusban a nyítlvízi úszók Balatonfüreden, míg augusztus 20-án az óriástoronyugrók Budapesten, a jövő évi vb-n helyszíneként is szolgáló Batthyányi téren.

„Nagyon impresszív világbajnokság lesz a budapesti, nemcsak azért, mert egy csodálatos uszodakomplexum épül, egyébként elképesztő tempóban – mondta a LEN elnöke, egyben a FINA főtitkára, a világbajnoksággal kapcsolatban. – Azért is lesz fontos és számunkra különösen értékes ez a vb, mert az olimpia utáni évben Európában láthatjuk a világ legjobb versenyzőit. És arról már nem is beszélek, hogy a magyar csapat rendkívül erős, a helyszínek kiválóak, a Margitsziget csodás, a Duna közelsége és szerepe pedig még egyedibbé teszi az egész rendezvényt.”

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke kijelentette: „Büszke vagyok arra, hogy 2004 óta, amikor először a LEN vezetőség tagjává választottak, hat úszó és két vízilabda Európa-bajnokság rendezési jogát sikerült elnyernünk. Ezek az események a világbajnokságokkal együtt fantasztikus mértékben segítik a sportágaink fejlődését, népszerűsítését. A célunk változatlan: Európa legeredményesebb úszónemzete maradni.”

A 2020-as Európa-bajnokságok időpontjai:

  • LEN Európa-bajnokság (úszás, műugrás, szinkronúszás): 2020. május 4-17.
  • Vízilabda Európa-bajnokság: 2020. január 12-26.
  • Nyílt vízi Európa-bajnokság: 2020. június 16-21. (Balatonfüred)
  • Óriástoronyugró Európa-bajnokság: 2020. augusztus 19-20.
  • Masters Európa-bajnokság: 2020. május 19-24. (nyílt vízi Eb: június 20-21.)