Hosszú: Túlagyaltam, szétszórt voltam, ezért lett ezüst

2016.12.07. 07:10

Magyar idő szerint szerda éjjel a kanadai Windsorban voltak az első döntők a rövid pályás úszó világbajnokságon.

A magyarok egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek, Hosszú Katinkát lehajrázta 200 gyorson az olasz Federica Pellegrini.

„Jól kezdtem, de túlagyaltam az utolsó ötven métert, amikor láttam, hogy jön fel az olasz. Az utolsó két fordulót elrontottam, Picit szétszórt volt ez az első szám, de nagyon örülök az ezüstéremnek, mert ez nem a legjobb számom. A négyszáz vegyes természetesen nehezebb volt úgy, hogy előtte már úsztam egy döntőt, de nagyon örülök neki, hogy végül ilyen magabiztosan nyertem, és az idő is jó volt. Remélem, holnap 200 pillangón is bejutok a döntőbe” - mondta a magyar versenyző.

Aki 100 háton már bejutott a döntőbe, és az olimpia után rövid pályán is igazolhatja, hogy ez a táv is az erősségei közé tartozik.

Bernek Péter bronzérmes lett 400 gyorson, amelyiken ő volt a címvédő. 

"Amiken átmentem az utóbbi hónapokban, magánéletben és szakmailag, azután talán elfogadható ez a bronz. Ezt az érmet édesapámnak ajánlom, akit nemrég veszítettem el. Nélküle most nem lennék itt. Jó lett volna egy arannyal búcsúzni tőle, de azért nem bánkódom. Januártól kicsit át fogjuk alakítani a felkészülésem, most, hogy együtt úszunk Verrasztó Dáviddal, még jobban bejöhet a vegyesúszás, mert azt érzem, hogy túlságosan belefásultam a gyorsúszásba. Ettől függetlenül még jobban össze akarom magam kapni a holnap kétszázra, mert ott is jó eredményt szeretnék elérni.”