Sosem találná ki, kit akarnak úszóelnöknek a szövetségben

HUS 4634
2016.12.27. 10:33

Lezárult a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára kiírt jelöltállítási időszak, és a jelölő-bizottság tájékoztatása szerint három személyre lehet szavazni az úszóelnök Gyárfás Tamás lemondása után: Bienerth Gusztáv, Hornyák Viktor és Tóth István, akikre egy-egy jelölés érkezett, ők pedig elfogadták azt, így ők felkerülnek az elnökjelöltek listájára a MÚSZ 2017. január 8-ai közgyűlésén.

A közlemény szerint amúgy a legtöbb jelölés Gyárfás Tamásra, a MÚSZ eddigi elnökére érkezett, de Gyárfás nem vállalta a jelölést.

Mint ismert, Gyárfás Tamás azután volt kénytelen lemondani, hogy egyre nagyobb botrány kerekedett abból, hogy katasztrofális állapotok uralkodnak a szövetség háza táján.

Az úszók a felkészülési körülményekre panaszkodtak, hogy az elnök saját jószágként tekintett az infrastruktúrára és az államtól kapott pénzekre, nem voltak biztosítva az edzőtáborok, az edzési lehetőségek, majd a jövő évi presztízsesemény, a vizes vb kabalafigurái körül már másfél éve húzódó kínlódás ahelyett, hogy megnyugtatóan zárult volna, még utoljára nevetségessé tette a szövetséget, az elnevezés ugyanis elég félreérthetőre sikeredett.

Gyárfás úgy megy, hogy persze marad, hiszen a vb-rendezést továbbra is koordinálja, és a nemzetközi szövetségben betöltött pozícióját sem adta fel.