Hülyét csinált magából az úszóelnök a nagy magyarázkodásban

2017.05.27. 11:09 Módosítva: 2017.05.27. 13:11

Nyilván csak egyszerű nyelvbotlás volt, de ez most nagyon nem jött jókor Bienerth Gusztávnak. Az úszószövetség január óta regnáló elnöke túl van egy közgyűlésen, amiről legfeljebb annyi jót tudna elmondani, hogy túlélte.

A közgyűlést követően a MÚSZ egyik legnépszerűbb munkatársa, Csurka Gergely sajtófőnök jelentette be távozását, mivel Bienerthék nem jelölték a FINA sajtóbizottságába, aminek egyébként 2010 óta tagja volt.

Bienerth pénteken az ATV-n próbálta meg kimagyarázni a dolgokat, mérsékelt sikerrel. Mondjuk nem könnyű az olyasmit hihetően kommunikálni, hogy tényleg a szakma ötlete volt az elnökségbe jelölni Szalay-Bobrovniczky Alexandrát, a főváros polgármester-helyettesét, Habony Árpád üzlettársának feleségét. (Apróbb malőr, hogy a jelöltséghez kellett volna a tagság támogatása is, amit viszont nem kapott meg a közgyűléstől.)

Amikor pedig Bienerth a FINA bizottságaiba delegált jelöltekről értekezett, és ennek keretében megpróbálta felsorolni a különböző vizes sportágak részéről érkező jelöléseket, amiket elnökként jóváhagyott, beütött a krach.

Oké, a műugrás meg a magasugrás majdnem ugyanúgy hangzik, bár egy elnök, akit leginkább azzal támadnak, hogy dunsztja sincs a rábízott sportágról, azért figyelhetne jobban is, főleg ebben a helyzetben. Viszont az az önelégült fej, amit utána vág, na azzal tényleg totál hülyét csinált magából.