A megbántott úszólegendákat ma este hiába várják a Duna Arénánál

2017.07.13. 17:36

Egy sebtében összehozott csütörtök esti rendezvénnyel kárpótolnák a megsértett úszólegendákat, de eszük ágába sincs elmenni rá.

Kedden megírtuk, hogyan sértették meg egykori olimpiai és világbajnok úszóinkat, amikor előbb az utolsó pillanatban szereplésre kérték őket a vizes világbajnokság nyitóünnepségén, majd ezt egy napra rá visszamondták, mert a rendező közben úgy döntött, hogy még sincs rájuk szükség.

A hír megjelenését követően a szervezőbizottság részéről kaptunk egy sebtében fogalmazott félhivatalos közleményt, még kedd délután, amiben ezt írták:

"Minden ellenkező híreszteléssel szemben a 2017. évi FINA Világbajnokság megnyitóján a legteljesebb mértékben számítanak a magyar vizes sportok büszkeségeire a megnyitó ünnepségen. A rendezői elképzelés szerint a vb szimbólumánál, a Duna Aréna előtt felállított szökőkútnál a világklasszis sportolók aktív közreműködőként szerepelnek."

Amikor szerda reggel a hírről kérdeztem, az egyik érintett válasza ez volt:

Nem tudok róla, hogy meg lennék hívva.

Volt úszóinkat ugyanis csak a sajtóhoz képest egy nap késéssel, szerda délután tájékoztatták arról, hogy csütörtök számítanának a jelenlétükre a Duna Arénánál. Az erről szóló emailt személyesen Káel Csaba, a nyitóünnepség főrendezője küldte. A levél szövege szerint a megnyitóval kapcsolatban félreértés történt, és a rendező éppen a felkért úszók érdekében változtatott az eredeti terveken. 

"Azért is született a döntés, hogy a jelenetet a megnyitó előtti napon rögzítsük, mert szerettük volna, ha nem kell viselnie a színpadi próbákkal járó terheket, és Önt is a kivételes látványvilágú nyitóeseményünk napján, a helyszínen, a színpadnál felállított VIP lelátón köszönthetjük" – írta a rendező.

Tudtunkkal azonban az olimpiai és világbajnok volt úszók finoman szólva teljesen érthetetlennek, és hiteltelennek tartották az egész eljárást, ami az események fényében elég érthető.

Szombaton elküldték nekik a nyitóünnepség forgatókönyvét a szerepükkel, majd vasárnap ezt visszamondták egy csatolt levél kíséretében, amiben azt írták "a rendezvényen mégsem lesz szükség olimpikonokra". Aztán kedden kitört a balhé, erre szerdán délután közölték velük, hogy csütörtök este kilenckor legyenek a Duna Aréna szökőkútjánál. És igazából mindez tervezett változtatás volt, csak sajnos félreértették őket.

Információink szerint a felkért úszókat nem igazán sikerült meggyőzni ezzel az próbálkozással, így nagy kérdés, hogy közülük hányan lesznek ott a csütörtök esti rendezvényen. Ahogy mi tudjuk, nem sokan, még az is előfordulhat, hogy alig valaki.