Bienerth: Miért kellene lemondanom?

2017.08.03. 21:21

Nem mondok le. Miért kellene lemondanom? Én vagyok a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Igazság szerint nem is ismerem az okokat, hogy a hat elnökségi tag miért mondott le

– mondta Bienerth Gusztáv, a MÚSZ elnöke az ATV kérdésére. Az atv.hu a moszkvai rövidpályás világkupa helyszínén érte el Bienerthet, aki ismét megerősítette, miszerint töretlen iránta a szövetség elnökségének a bizalma, a lemondásokat pedig nem tudta értelmezni.

A közgyűlést viszont mindenképp összehívja majd, de nem azonnal, csak a világbajnokságot követő Masters vb, illetve az indianapolisi ifjúsági verseny után kerülhet erre sor. E kapcsán azt is elmondta, hogy elkészült a MÚSZ gazdálkodásának az átvilágítása, ennek eredményéről pedig tájékoztatná a közvéleményt a közgyűlés után.

Az ATV újra megkérdezte Bienerthet arról, hogy a jelentés alapján látja-e bármilyen lépés indokoltságát elődje, Gyárfás Tamás ellen, mire a MÚSZ-elnök azt felelte, hogy „az átvilágítás eredményét a törvényesség és a pénzügyi fegyelem szempontjait szem előtt kell tartania a közgyűlésnek, és ez rám nézve is kötelező”.