Újabb elnökségi tag mondott le a Magyar Úszó Szövetségben

2017.08.18. 12:46 Módosítva: 2017.08.18. 13:45

A mai napon a Magyar Úszó Szövetség újabb elnökségi tagja döntött úgy, hogy nem adja a nevét a Bienerth Gusztáv vezetésével működő szervezetben zajló munkához. Dr. Rákosfalvy Zoltán csatlakozása a korábban távozó hat elnökségi taghoz – a korábban felálló Danks Emese lemondásához hasonlóan – azért is számít fontos jelzésnek, mert a győri ügyvédet már a mostani elnök vezetése alatt választották be a testületbe, azaz semmiképpen nem tekinthető az előző vezető, Gyárfás Tamás emberének.

Bár Rákosfalvy csak pénteken mondott le elnökségi tagságáról, információink szerint már korábban meghozta döntését, az csak azért nem vált eddig hivatalossá, mert szabadságon volt.

Bienerth Gusztáv számára további fájó pont lehet, hogy az ügyvéd igen fontos emberek számít Győrben, szoros kapcsolatokat ápol a városvezetéssel, és központi alakja a város gazdasági életének is. Az új elnök viszont épp a győrieket nézte ki egyik legfőbb szövetségesének, és ezért kinevezése óta rengeteg energiát fordított a helyi kapcsolatokra.

Rákosfalvy Zoltán távozása emellett szakmai szempontból is gondokat okozhat, információink szerint ugyanis az elnök őt kérte fel, hogy segítsen a Deloitte féle pénzügyi átvilágítás megállapításainak feldolgozásában. Az ügyvéd azonban elhárította a felkérést, majd csatlakozott a korábban lemondó hat társához.

Rákosfalvy távozásával immár heten hagyták el a MÚSZ elnökségét, aminek így összesen egyetlen rendes tagja maradt. Fodor Szabolcs mellett Sós Csaba alelnökként, Bienerth Gusztáv pedig elnökként tagja a háromfősre apadt testületnek.

Az elnökség teljes létszáma egyébként 15 fő volna, így teljesen érthetetlen, hogy a szeptember 1-i rendkívüli közgyűlésen miért csak 6 új elnökségi tag megválasztását tűzték napirendre Bienerth Gusztávék, az akkor még 6 távozó helyére, és miért nem próbálják meg feltölteni a testület teljes létszámát. A fejlemények ismeretében mindez azt jelenti, hogy legfeljebb 9 tagja lehet az új elnökségnek. Azaz két tag lemondása esetén ismét működésképtelenné válna a szövetség, ami nyilvánvalóan nem szolgálná a magyar úszásport érdekeit. Mégis erősen úgy tűnik, hogy a jelenlegi vezetés szándéka pont egy ilyen labilis helyzet kialakítása.