Wladár Budapestre hozná Hosszú Katinka kedvenc versenyét

2017.10.03. 12:52

A Magyar Úszó Szövetség megpályázza a 2018-as rövidpályás úszóvilágkupa egyik állomását, a kétnapos versenyre a Duna Arénában kerülhet sor.

Ha minden a tervek szerint alakul, a magyar főváros 2018-ban sem marad rangos nemzetközi úszóviadal nélkül: a hatalmas sikert hozó 2017-es FINA-világbajnokság után a rövidpályás úszóvilágkupa egyik kétnapos állomását kívánja megrendezni a Magyar Úszó Szövetség.

„A célunk egyértelmű: legalább két napig minden évben szeretnénk felidézni az idei, júliusi világbajnokság fantasztikus hangulatát. Egy Világkupa, ami Hosszú Katinka egyik kedvenc versenye, és több kiválóságunk is rendszeresen megfordult az egyes állomásokon, szerintünk remek lehetőség arra, hogy Budapest és a Duna Aréna ott maradjon a világ úszósportjának térképén” – közölte a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor.

A világkupánál a versenyszámok pénzdíját, az első hat helyezettnek járó összegeket kell állniuk a házigazdáknak. Az összetett legjobbjait, valamint a világcsúcsok megjavítóinak járó bónuszokat a FINA fizeti.

„A vk nem kíván már hatalmas invesztíciót, hiszen a helyszín adott, ráadásul egy ilyen remek esemény kapcsán további partnereket nyerhetünk meg, azaz a sportág mellett az ország és a főváros ezzel az eseménnyel is nyerni fog” – tette hozzá Wladár Sándor.