Shane Tusup: Talán nem a legmegfelelőbben reagáltam, de ismertek

2017.11.27. 23:17

Shane Tusup instagramján reagált arra, hogy Pass Ferenc, Hosszú Katinka nevelőedzője megosztotta, mi történt egy vasárnapi úszóversenyen, ahol Hosszú csapata, az Iron Aquatics is indult.

Pass azt írta, hogy a vegyes váltóknál az iron Aquatics versenyzője valamilyen oknál fogva nem reagált a hangra, és 2-3 másodperc elteltével indult el. Ezután Tusup önmagából kivetkőzve viselkedett Pass szerint.

Tusup hétfő esti posztjában az érintett versenyzőit szólította meg, és kitért a történtekre. Szerinte rosszul indították el a versenyt, és ezt több szülő is látta a helyszínen. 

"Láttam, hogy lemaradtunk az indításról, de biztos voltam benne, hogy a hibás rajt okán, és a fair verseny biztosítása érdekében vissza fogják lőni a futamot. Amikor rájöttem, hogy a szervezőknek nem áll szándékukban ezt tenni, rátok kiabáltam, hogy induljatok el.  Tudjátok, hogy maximalista vagyok, az Iron Team mindig a lehető legjobbra törekszik. Amikor úgy éreztem, hogy a versenyzőimmel sportszerűtlen módon jártak el, reagáltam. Megtettem, és meg fogom tenni bármikor, amikor így érzem. Talán a pillanat hevében nem a legmegfelelőbben reagáltam, de ismertek" - olvasható a posztban. 

Az amerikai edző azt is hozzáteszi, hogy hogy más profi sportágak vezetőedzőitől tanulta a szakmát, akik sohasem hátrálnak meg, és bárkivel szembeszállnak, ha megsértik a csapatukat. "Büszke vagyok, hogy az edzőtök lehetek, és ígérem, megvédelek benneteket, akárhogy is lesz" - zárta a bejegyzést.