Hosszú Katinka harmadik aranyát nyerte a rövidpályás vb-n

K EPA20181213010
2018.12.14. 12:27

Hosszú Katina harmadik aranyérmét nyerte a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokságon. A magyar úszó 100 vegyesen nyert pénteken.

Hosszú rápihent a 100 vegyesre – ahol címvédőként döntőzött –, visszalépett az ötven méteres hát előfutamaitól. A döntőbe a legjobb idővel került be a magyar úszó, három tizeddel jobb volt mindenkinél. Az elődöntők után a japán Imai Runa tűnt legerősebb ellenfelének. 

Hosszú jól rajtolt, de az első 25-ön még nem vezetett, a hátúszás végén második volt, de csak nyolc századdal volt a japán mögött. Mellen már előnyt szerzett, majd gyorson is megőrizte előnyét, elődöntős idején négy tizedet javítva, 57,26-tal győzött. A magyar úszó sorozatban negyedszer lett világbajnok ezen a távon.

Hosszú eddig két aranyérmet szerzett Hangcsouban. Kedden négyszáz vegyesen óriási fölénnyel nyert, több mint négy másodperccel verte a másodikat, majd szerdán nagyot hajrázva győzött kétszáz pillangón. A mai 16. vb rövidpályán, és negyedik vb-érme Kínából, három aranya mellett 100 hátról van egy ezüstje.

(Borítókép: Hosszú Katinka versenyez a 100 méteres vegyesúszás előfutamában a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon 2018. december 13-án. Fotó: Roman Pilipej/MTI/EPA)