Hosszú Katinka klubja 45 milliót kap a fővárostól

2019.03.22. 12:41

2019-ben 45 millió forinttal segíti Hosszú Katinka sportegyesületét a főváros – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Hosszú Katinka kérte, hogy egyesülete, az Iron Swim felvehesse Budapest nevét. A főváros ehhez hozzájárult, és így lett a háromszoros olimpiai bajnok úszó klubjának hivatalos neve: Iron Swim Budapest. Mindezekről Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese beszélt pénteken.

Ez kölcsönösen jót tesz mindenkinek, mi büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen bajnoknő, mint Katinka tudja promótálni Budapestet és a Budapest név is nagyon jól cseng, nem csak az úszósport, hanem a sporttársadalom számára is.

A politikus beszélt arról is, hogy 

a főváros 2019-ben 45 millió forinttal támogatja az úszóklubot.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a pénzt működésre adjuk, azt szeretnénk, ha ebből minél több budapesti fiatal megtanulna úszni”.

Az interjúban szó esett arról is, hogy a főváros a Budapest név használati jogát a klub működésének idejére adta meg. Az évenkénti támogatás - a mostani 45 millió - összege nem fix, arról évente dönt a város illetékes bizottsága.

Ne maradjon le semmiről!