Cseh László nemet mondott Hosszú Katinkának

2019.06.28. 07:23

Az ukrán milliárdos, Konsztantyin Grigorisin 20 millió dollárt áldoz idén arra, hogy létrehozzon egy új versenysorozatot az úszásban. Az ISL névre elkeresztelt sorozattal akarja forradalmasítani a sportágat, amelyikben speciálisan a sorozatra létrehozott klubok fognak versenyezni egymással. A hat versenyből álló széria október 4-5-én indul, Indianapolisban. A döntő, ami a hetedik versenynek felel meg, Las Vegasban lesz, a Karácsony előtti utolsó hétvégén.

A magyar csapat vezetője Hosszú Katinka, az Iron Teambe le is igazolta már Jakabos Zsuzsannát, Késely Ajnát, Bohus Richárdot, Kozma Dominikot, Milák Kristófot, Szabó Szebasztiánt és Verrasztó Dávidot.

A 2015-ben pillangón világbajnok, már a 2004-es olimpián éremszerző, és azóta mindig dobogón álló Cseh László azonban nem erősíti ezt a csapatot. Cseh ugyanis az olaszokkal (Aqua Centurions) indul.

"Valóban megkeresett, beszéltem Katinkával. De az olasz csapattól kaptam a legjobb ajánlatot, a másik fontos szempont, hogy újdonságra vágytam, és azt gondolom, egy külföldi együttes nagyobb kihívást jelent számomra" - indokolt az úszó a Borsnak.

Kapás Boglárka és Bernek Péter sincs Hosszú csapatában.