Shane Tusup Hosszú Katinkáról: A válással mindent elvesztettem

2019.08.15. 12:13

Egy ország, sőt a világ egy része követhette végig Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolatát. Az úszónő ugyanis hatalmas sikereket ért el edzőjével és férjével. Több világbajnoki és olimpiai bajnoki cím lett a kapcsolat eredménye sportszempontból.

Aztán megromlott a kapcsolat, így Hosszú és Tusup elvált egymástól. Hosszú nem kívánt sokat beszélni a válásról, Tusup pedig még annyit sem mondott. Most viszont a 24.hu-nak adott egy hosszabb interjút, amiben elmesélte, hogyan élte meg a válást.

A válással mindent elvesztettem, de nem sajnáltathattam magam, talpra kellett állnom.

Tusup szakított az úszással, a vizes vb eseményeit még tévén sem követte, most golfozóként próbál szerencsét. „Sosem tartottam magam úszóedzőnek, sokkal inkább olyan specialistának, aki képes másokból kihozni a legjobb teljesítményt. Mindegy, hogy újságíró, anya, netán sportoló vagy, akkor csinálod jól, ha mindig a legjobbat akarod kihozni magadból” – indokolta a váltást.

Szerinte úszóedzőként Hosszúval kapcsolatban nem elsősorban a sportra koncentrált, hanem arra, hogy kialakítson egy megfelelően működő rendszert. „Szinte mindegy, hogy a labdát akarod belőni a hálóba, vagy leúszni néhány hosszt.”

Szerinte Hosszú Katinka mostani vb-aranyai is példázzák, hogy jól működő rendszert talált ki annak idején.

Ha az ember felépíti a megfelelő rendszert, az túléli az alkotót, ez látszik Katinkánál is. Én találtam ki az egészet, de rám már nincs szükségük, ennek ellenére láthatóan jól működik.

Hosszú Katinkával, elmondása szerint, már semmilyen formában nem tartja a kapcsolatot. És nem is akarta boncolgatni a Hosszúval való szakítás részleteit, mert „vannak most fontosabb dolgok az életemben, amiről beszélhetek és amire koncentrálhatok”.

Tusup azért áll viszont még mindig a nyilvánosság elé, mert „a golf révén meg akartam mutatni, hogy akármilyen mélyen is voltam, nem maradok ott, hanem felállok és megtalálom az utam”.