Shane Tusup sok mindent megbánt, és tudja, rossz példát mutatott

2020.08.07. 12:14

Négy éve ilyenkor a riói olimpián Hosszú Katinka már olimpiai bajnok volt, a 400 vegyesen világcsúcsot is javított. Edzője akkor Shane Tusup volt, akitől 2018 nyarán elvált. Tusup egy kisebb amerikai kitérő után visszatért Magyarországra, és jelenleg az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliánát készíti fel, de rajta kívül például dolgozik a magyar futball legnagyobb ígéretével, Szoboszlai Dominikkal is.

"Teljesen szétszedtük a technikát, máshogy táplálkozik, máshogy végzi az edzéseket és másfajta edzéseket is végez. Azt mondanám, hogy ilyen viszonylatban egy teljesen új Liliána született" - mondta az eurosport.hosszabbitas.hu oldalnak adott interjújában. 

Szoboszlainak az összes meccsét visszanézte, nemcsak a teljesítménye, hanem a személyisége is érdekel. Akikkel foglalkozik, tiszteli és partnerként kezeli.

Tusup önvizsgálatot tartott, ennek egy része volt az is, amikor a Nemzeti Színház színpadán bocsánatot kért korábbi feleségétől. Megbánta, hogy nem tisztázott később bizonyos helyzeteket.

"Rossz példát mutattam, csalódást okoztam sokaknak, pedig sokkal inkább inspirálni szerettem volna az embereket" - vallotta be.

Második otthonaként tekint Magyarországra, szereti az országot, ám sokszor úgy érzi, nemkívánatos személy, bár a szurkolók szeretete a mai napig árad felé.