Mindkét csapatunk nyert a hollandok ellen a vízilabda Eb-n

2003.06.10. 09:41
A szlovéniai Európa-bajnokságon a férfiak a második, míg a hölgyek még csak az első fordulóban játszottak, mindkét csapat a hollandok ellen. A férfiak a félidőben még kétgólos hátrányban voltak, ám végül sikerült két góllal nyerniük, míg a hölgyek ötgólos hátrányból az utolsó negyedben fordították a maguk javára a mérkőzést.
Az első ráúszás során Biros könnyedén hozta el a labdát, ami alig fél perc elteltével már a holland kapuban volt. Kásás passzolt remekül Molnárhoz, aki egy roppant szemtelen mozdulattal ejtette át - szó szerint is - a születésnapját ünneplő Bund kapust. A következő akciónál Kramer egyenlített, de egy "klasszikus" Vári bomba révén ismét a magyar csapatnál volt az előny.

A mieink könnyedén játszottak, talán ennek tudható be, hogy Uri ismét egalizálta az eredményt. A holland kilences szélről lőtt a Szécsit helyettesítő Kovács Zoltán kapujába. A következő támadásnál Kásás és Katonás is a jobb oldali kapufát találta telibe, így az első negyed döntetlennel zárult.

Háromgólos hátrány a félidőben

Meglepetésre a második negyed elején De Jong révén a hollandok kerültek előnybe, melyet alig valamivel később ugyanő növelt kétgólosra. A baj ezzel még nem ért véget, hiszen a magyar csapat támadásait sorra könnyedén hatástalanították az ellenfél védői, miközben Scheffer már háromgólosra növelte a holland előnyt.

Benedek remekül tálalt ziccerben Molnár elé, aki kihasználta a lehetőséget, így a félidőre sikerült kicsit szépíteni az eredményen.

Holland lehetőséggel és Kovács védésével indult a harmadik hét perc, majd "Kiss-percek" következtek. Előbb Kiss Gergely egyéni akció végén csökkentett a hátrányon, majd Csaba bombagóllal egyenlített. Így az utolsó negyedre egyik csapat sem tudott előnybe kerülni.

Molnár úgy zárja, ahogy kezdte

Siwwers távoli lövése becsúszik Kovács hóna alatt, majd Benedek a nap talán legszebb akciója után egyenlít. Molnárt folyamatosan - többnyire ketten-hárman - gyömöszölik a víz alá, azonban nem kapunk szabaddobást. Azonban ez sem gátolja meg a magyar csapatot, amely egy remek megúszás után Biros révén végre újra vezet.

Kásás a "világ végéről" szerez újabb gólt, és a mérkőzés folyamán talán először lehetett tanácstalanságot felfedezni a hollandokon. Ennek ellenére Booij fantasztikusan nagy gólt lőtt, ám mielőtt még vérmes reményeik lehettek volna, Molnár úgy zárja a meccset, ahogy kezdte. Gyönyörű ejtéssel szerezte meg a csapat kilencedik gólját.

Kemény Dénes szövetségi kapitány:
- A tegnapi mérkőzés után keveset pihenhettünk, ráadásul nem volt meg a fiúkban a kellő motiváció, ezért alakult így a mérkőzés. A nehézkes siker ellenére elégedettek lehetünk, erőt meríthetünk a győzelemből, hiszen nem lehet minden mérkőzést hat-hét góllal megnyerni.

Parádés záró negyed a hölgyeknél

Címvédő női vízilabda-válogatottunknak még a férfiaknál is nehezebb dolga volt a hollandok ellen, hiszen Primászék kínkeservesen, 3-8-ról fordítva győztek 10-9-re a csoportrangadón.

Az összecsapás első felében borzasztó gyengén és pontatlanul játszott a magyar csapat, és az egykor a világverőnek titulált rivális ezt remekül kihasználta. Már 8-3-ra is vezettek a "tulipános hölgyek", és ekkor semmi jel nem mutatott arra, hogy Faragó Tamás szövetségi kapitány együttese nem szenved megsemmisítő vereséget.

Azonban valami csoda történhetett és az utolsó negyedet parádés játékkal 7-1-re(!) megnyerve a válogatott megszerezte a csoportelsőséghez elengedhetetlenül szükséges két pontot.

Eredmények:
Férfiak, A-csoport, 2. forduló:
Magyarország-Hollandia 9-7
a magyar gólszerzők: Molnár 3, Vári, Kiss G., Kiss Cs., Benedek, Biros, Kásás,

Nők, B-csoport, 1. forduló:
Magyarország-Hollandia 10-9
a magyar gólszerzők: Györe, Pelle 3-3, Primász 2, Zantleitner, Drávucz 1-1