Hatgólos siker a szlovákok ellen

2003.06.10. 18:32
A magyar férfi vízilabda-válogatott a Szlovéniában zajló Európa-bajnokság keddi játéknapján Szlovákiával találkozott. Benedekék meggyőző játékkal, könnyen nyertek, már a második negyed után hat góllal vezettek. A folytatásban "csak" tartották az erdményt. A női válogatott már egy nappal korábban kiharcolta az elődöntőbe jutást, így pihenhetett.
A két évvel ezelőtti fukuokai világbajnokságon mindössze egy góllal sikerült nyerni Kásáséknak a szlovákok ellen. Az eddig látott forma alapján most meglepetés lett volna, ha ismét ilyen szoros mérkőzést produkálnak legjobbjaink, noha északi szomszédunknak egy körrel korábban sikerült nyerniük az oroszok ellen.

Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy döntött, hogy ezt a találkozót a Steinmetz-testvérek hagyják ki. Az első negyedben a magyar válogatott meggyőző játékkal kétgólos előnyre tett szert. Csapatunk egységére jellemző, hogy valamennyi gólunkat más játékos szerezte.

A második negyedben eldőlt

A második hét perc elején rögtön emberelőnybe került a magyar csapat, körbejáratták a labdát, majd mielőtt megszáradt volna a levegőben, Kiss Gergely pontos passzát Molnár továbbította a hálóba. Bő két perccel később ismét a Honvéd klasszisa volt eredményes, így négy gólra növelte a mieink előnyét. Szécsi különösebb bravúrok nélkül hatástalanította a szlovák lehetőségeket, majd Madaras és Kiss Csaba révén a félidőben már hat gól volt a két együttes közötti különbség.

A harmadik negyed elején - csak úgy, mint az összes többiben -a magyar csapat hozta el a ráúszás után a labdát. Azonban hiába szerzett Vári és Biros is gólt, a szlovákok Nizny két góljának köszönhetően nem hagyták jobban ellépni a mieinket.

Könnyed játszadozás a végére

A negyedik negyedre Kemény Dénes szövetségi kapitány cserélt a kapuban, így a románok elleni találkozó után ismét szerepet kapott Kovács Zoltán. Nizny rögtön fel is avatta egy hatalmas góllal, majd Hrosik bombája kötött ki a bal felső sarokban. Eközben a mieink is termeltek, Kásás és Fodor is emberelőnyből volt eredményes.

Gergely lövését bevédte Kovács, majd Kaid is betalált, ám egy Kiss Gergely, Benedek, Vári összjáték után a nap legszebb gólját szereztük, majd nem sokkal a vége előtt Molnár befordult, és jó szokásához hűen góllal zárta a találkozót.

Mivel a szerbek 7-6-ra verték a hollandokat - az utolsó negyedet 4-2-re nyerték meg -, így a címvédő szerezte meg a csoport első helyét, a mieink pedig a másodikat.

Az eredmény:
Magyarország-Szlovákia 14-8 (4-2, 4-0, 2-2, 4-4)

Gólszerzők:
Molnár 4, Madaras 2, Vári 2, Kásás 2, Benedek, Kiss Cs., Biros, Fodor,
illetve
Nizny 3, Gergely 2, Baco, Hrosik, Kaid 1-1.