Elkerülte a horvátokat, szerbeket a magyar pólóválogatott

2008.03.22. 12:37
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az erősebb, a női csapat pedig a gyengébb csoportba került a pekingi olimpia szombati sorsolásán. A férfiak aké még az éremre is esélyes montenegrói csapattal kezdenek, a csoportgyőzelem a céljuk, ami azonnal elődöntőt ér. A nőkre ugyanez igaz, a másik csoportban vannak a nagy ellenfelek.

Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata az ausztrál, az utóbbi időszakban remeklő montenegrói, a vb-3. spanyol, a vb-6. görög, valamint a kanadai csapattal van azonos csoportban.

A másik ágon szerepel a vb-győztes horvát, a Világliga-első szerb, valamint az amerikai, a német, a házigazda kínai és a hullámvölgyben lévő olasz együttes.

"Úgy gondolom, hogy lehetett volna rosszabb és lehetett volna jobb, ez körülbelül közepesnek nevezhető sorsolás, kiegyensúlyozott a két csoport. Célunk a csoportelsőség, a minimális végcél pedig a legjobb háromba kerülés" - nyilatkozta Kemény Dénes a válogatott hivatalos honlapján.

A férfiak legutóbb a csoportmeccseken és a döntőben is találkoztak a legnagyobb ellenfélnek számító szerbekkel, most legjobb esetben csak a döntőben kerülhet össze a két csapat. Ugyanez igaz a Ratko Rudics által irányított horvátokra is. Amennyiben sikerül Kemény terve, akkor a két délszláv csapattal csak az elődöntőben játszhat a magyar.

Négy éve a szerbekkel kezdtek Benedekék, most Montenegró az ellenfél, bemutatkozásnak lehetett volna kellemesebb ellenfél is, mert a legkisebb exjugoszláv tagállam nagyhatalommá válhat a sportágban, világklasszisaik vannak.

A magyar nők az ausztrál, a görög és a holland válogatottal találkoznak a csoportmeccseken, a másik kvartettbe kapott besorolást az olimpiai címvédő olasz, az Európa-bajnok orosz, a Vl-győztes amerikai és a házigazda kínai együttes.

"Az olimpián nincs már könnyű vagy nehéz csoport. Mindegy, milyen kvartettbe kerültünk, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Az esélyesek közé tartozunk, és szeretnénk nyerni" - mondta az MTI-nek Godova Gábor szövetségi kapitány.

A nőknek az első olimpiai kvalifikációs torna győztesét, Hollandiát kell felülmúlnia, az ausztrálok nyolc éve nyertek a hazai rendezésű olimpián, azóta visszaestek, Görgényi István sem segíti már őket, de a csapat így is mindenkire veszélyes, nagyon oda kell figyelni ellenük a siker eléréshez.

A férfi és a női tornán is a csoportgyőztesek egyből az elődöntőbe kerülnek, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak a legjobb négy közé jutásért.

Keretes címe

A csoportbeosztások: Férfiak:
A csoport: Spanyolország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Görögország, Kanada
B csoport: Szerbia, Horvátország, Egyesült Államok, Kína, Olaszország, Németország

A magyar csapat csoportmérkőzéseinek időpontjai (magyar idő szerint):
augusztus 10., vasárnap, 4:50 ó: Magyarország-Montenegró
augusztus 12., kedd, 4:50 ó: Magyarország-Görögország
augusztus 14., csütörtök, 6:10 ó: Magyarország-Spanyolország
augusztus 16., szombat, 6:10 ó: Magyarország-Ausztrália
augusztus 18., hétfő, 3:30 ó: Magyarország-Kanada

Nők:
A csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Olaszország, Kína
B csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Ausztrália
A magyar csapat csoportmérkőzéseinek időpontjai (magyar idő szerint):
augusztus 11., hétfő, 7 ó: Magyarország-Hollandia
augusztus 13., szerda, 7 ó: Magyarország-Ausztrália
augusztus 15., péntek, 11 ó: Magyarország-Görögország