Kirakták a keretből a kétszeres bajnokot

2008.05.13. 12:07
A kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund nem szerezheti meg harmadik aranyát a pekingi olimpián, mert Kemény Dénes nem számít rá. Centerposzton nagy a tülekedés, négyen pályáznak két helyre.

Tizennyolc tagú kerettel kezdi május 26-án Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a felkészülést a júliusi, malagai Európa-bajnokságra és az augusztusi, pekingi olimpiára.

A szakvezető kedd reggel a nemzeti csapat honlapján, a vlv.hu-n tette közzé a névsort, amelynek legnagyobb hiányzója a kétszeres olimpiai bajnok Honvéd-pólós, Fodor Rajmund.

Kereteasdasds címe

Keretes szasdasdöveg.

Keretes szöasdasdsveg.

Tagja a társaságnak a sydneyi és athéni ötkarikás győztesek közül a kapus Szécsi Zoltán, továbbá a szintén kétszeres aranyérmes mezőnyjátékosok közül Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Molnár Tamás. Kemény a múlt héten azt mondta, elképzelni sem tudja, hogy nélkülük vágjon neki az idei év két nagy versenyének.

A tizennyolcas keret új játékossal nem bővül, a most nyilvánosságra hozott listából kerül ki a pekingi tornán részt vevő tizenhárom fős csapat, de csak a malagai Európa-bajnokság után, ahová a tervek szerint tizenöten mehetnek július elején. (Ha mégsem, akkor már a legjobb tizenhárom játszik.)

Fodort már a tavaszi felkészülési tornákra sem akarta meghívni Kemény, de akkor a sérülések miatt mégis számított rá. Ebből adódóan a játékos számolhatott vele, hogy ő lesz a keretszűkítés áldozata. 2000 előtt Vincze Balázs csalódott, 2004-ben Szívós esett ki az utolsó rostán.

Az athéni döntőben is eredményes Varga Tamás visszakerült, ő az olimpiát követő évben egészségügyi okokra hivatkozva lemondta a válogatottságot, a negyedik helyezett Szegedben viszont kiemelkedő teljesítményt mutatott a bajnokságban.

Valószínűleg centerposzton lesz a legnagyobb tülekedés, hiszen Molnár és Steinmetz mellett a két egri, Kis Gábor és Varga II Zsolt is erőteljes játékot mutatott be. Ha mind a négy Varga marad, két testvérpár utazhat Kínába.

Gyanítható, hogy három balkezessel állunk fel. Madaras Norbert a hétvég Euroliga-döntőben három gólt szerzett a Pro Recco színeiben, köztük a mindent eldöntő találatot is ő lőtte a Jug Dubrovnik kapujába.

Az Eb-re és az olimpiára készülő keret:


Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán - kapusok
Benedek Tibor, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás és Varga II. Zsolt (mezőnyjátékosok)