Szándékosan törték szilánkosra Kiss ujját

2009.01.06. 11:35 Módosítva: 2015.05.21. 02:27
A montenegrói kupadöntőn az egyik horvát játékos úgy csavarta meg Kiss Gergő ujját, hogy szilánkosra törött, titánlemezzel rögzítették a sérült részeket. Itthon lábadozik, fájdalmai vannak, de februárban már újra játszhat.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, Kiss Gergő honlapján tudatta, hogy rosszul végződött számára az év, mert a Budva elleni meccsen eltörött a kisujja.

„Mondhatnám, hogy rosszul, műtéttel kezdődött az év számomra, de optimistán állok hozzá, legalább rendbe rakták az ujjamat. Titánlemez van benne, mert szilánkosra törött. Nem emelhetek, feltétlenül pihentetnem kell, ha lógatom, érzem benne a lüktető fájdalmat. A röntgenfelvételek azt mutatták, minden rendben, az operáció jól sikerült. Kötözésre járok a napokban, hétfőn kiveszik a csavarokat, és hamarosan speciális sínt kaphatok, amivel január második felében elkezdhetem az úszást” – mondta az Indexnek a játékos, aki ősz óta játszik a nagy terveket szövögető csapatban.

Az eset a montenegrói kupadöntőben történt, ezt jól kezdte, 9-7-re mégis elveszítette az Euroligában is érdekelt Kotor.

„Végigjátszottam a meccset, de már éreztem, nagy a baj, a gyűrűsujjamhoz kellett a másikat rögzíteni. Azt hiszem, szándékosan hajlította vissza és csavarta meg a horvát játékos, aki egyébként igen kellemetlen stílusban játszik, meg is harapta valamelyik csapattársamat. A helyi szövetség vizsgálódik, miért ilyen durvák ellenünk.”

Kiss úgy érzi, helyes döntést hozott, amikor Montenegróba ment, lakást bérelnek a tengerparthoz közel, és bár még lát balkáni jeleket a városban, sokkal több a pozitív tapasztalata. Nyáron a Mladost is hívta, de ő a Kotor mellett döntött.

Csapattársai tisztelik, csakúgy, mint a magyar vízilabdát. „Rendre szóba kerül az olimpiai döntő, hiszen mégiscsak hármat nyertünk zsinórban.”

És hogy lesz-e negyedik Londonban? „Akaraterőm és fizikai erőm is van, hogy a válogatottban folytassam, de az biztos, hogy a németek elleni januári edzőtábort kihagyom. Nem akarom sokáig halogatni a döntést, hogy Kemény Dénes rendelkezésére állok-e a jövőben, tavaszig biztosan határozok. Sok mindent kell mérlegelnem, a családom elfogadja majd a döntésemet, de még nem tudom, hogy mind a négy évet vállalom-e, vagy esetleg egyet kihagyok, és azt a nyarat a feltöltődéssel töltöm. De lehet, hogy ott leszek a nyári római világbajnokságon.”