A kérdezés jobban megy, mint a góllövés

2009.03.06. 13:09 Módosítva: 2009.03.06. 14:25
Az átalakított magyar vízilabda-válogatott komoly ellenfeleket kapott Egerben, de meg akarja nyerni a négy résztvevős Volvo-kupát. A pekingi győztes Varga Dániel riporterként mutatkozott be, a kapitányt vallatta.

Az újjáalakuló magyar vízilabda-válogatott idén Németországban már játszott barátságos meccseket, most Egerben a pekingi érmesekkel – Egyesült Államok, Szerbia – mérheti össze erejét, plusz a Kovács István által felkészített Romániával.

Kemény Dénes zömmel az egri játékosokra számít ezen a tornán, de a Vasas négy olimpiai bajnokával kiegészülve a megfiatalított csapat nyilván nyerni akar. Kiváló lehet a mostani alkalom azoknak a játékosoknak, akik nem fértek be korábban: Szívós Márton, Kiss Csaba vagy Varga II Zsolt újra igazolhatja, a jövőben maximálisan lehet rájuk számítani.

Az ellenfelek is átalakított csapatokkal érkeznek, de például a szerbeknél ott lesznek a Partizan Belgrád erősségei: Filipovics és Nikics.

Még az elutazás előtt a vasasos Varga Dániel szokatlan szerepkörben mutatkozott be, az egyik rádió riportere lett, ő faggatta a kapitányt.

Felvetette, testvérével, a pekingi csapat legfiatalabb tagjával, Dénessel otthon kielemezték a sikereket, videóról visszanézték az elmúlt olimpiák meccseit. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy az akciókat Athénban a rossz kézre, vagyis a bal oldalra játszották ki, négy év múlva váltottak, és a másik kapufánál álló emberre jöttek ki a figurák. (Mindkét taktika eredményes volt.)

„Biztos, hogy nem azokkal az akciókkal megyünk Londonba, amelyekkel eddig nyertünk, hanem lesz valami tartalékban” – reagált erre Kemény. Ennek építése már most Egerben kezdődhet, igaz, a csapathoz a háromszoros bajnokok közül várhatóan még többen csatlakoznak, Kiss Gergely már a nyári, római világbajnokságon is.

Varga Dániel az esetleges szabálymódosításokról is kérdezte Keményt, aki szerint a 25 méteres medence előre vihetné a sportágat. Az alkalmi riporter nem úszhatta meg csipkelődés nélkül: „A kérdezgetés jobban megy, mint az óriási gólhelyzetek kihasználása” – vágott vissza a kapitány.

A magyar válogatott csapatkapitánya ezúttal is Biros Péter lesz, ő veszi át Benedek Tibor szerepkörét.

A Volvo-kupa programja:

Péntek: Szerbia–Egyesült Államok 18:15 ó, Magyarország–Románia 20

Szombat: Egyesült Államok–Románia 16:15 ó, Magyarország–Szerbia 18

Vasárnap: Románia–Szerbia 11 ó, Magyaro.–Egyesült Államok 12:45 ó

A Sport1 közvetít az első két napon, vasárnap az m1