Kemény: Döntő ütéshez nem voltunk jók

2009.07.28. 18:09 Módosítva: 2009.07.28. 18:18
2001 után ismét vb-érem nélkül maradt a férfi vízilabda-válogatott, drámai csatában kapott ki ugyanis Szerbiától. "Hosszú az út, hogy csapat ilyen helyzetekben halál profi legyen" - nyilatkozott Kemény Dénes kapitány, akit 9 év után ismét kiállítottak.

A magyar vízilabda-válogatott a római világbajnokság negyeddöntőjében hosszabbítás után 10-9-re kikapott a szerbektől. Az elmúlt öt évben nem sikerült legyőznie a magyarnak nagy riválisát, de Dejan Udovicsics csak annyit mondott az összecsapás után: „az összes eddigi eredményt elcserélném az olimpiai bajnoki címért.”

Ezzel érzékeltette, hiába nyerte meg a szerb csapat a négy évvel ezelőtti világbajnokságot, a három évvel ezelőtti Eb-t a magyarok előtt, a legfontosabb sikert nem sikerült elérnie a kiváló szerb generációnak.

„Az eredményjelző mindig őszinte, ma is az volt, márpedig azon az állt, hogy kikaptunk. Ezzel együtt most nagyon közel voltunk ahhoz, hogy nyerjünk. Amikor átvettük a vezetést 2-5-ről 7-5-re, kiegyenlítettek, még nem volt probléma, hiszen aztán újra vezettünk, de komoly esélynél nem lőttük be a labdát. Ahogyan azt eddig is gondoltam, valószínűleg hosszú az út ahhoz, hogy a csapat ilyen helyzetekben halál profi legyen” - idézte az MTI Kemény Dénes szövetségi kapitányt.

„A támadásjelző óránál álltam. Ahelyett, hogy a bíró jelezte volna, hogy mit csinálok rosszul, felmutatta nekem a piros lapot. Ez nagyon felbosszantott, mert azt hittem, hogy ő egy pártatlan játékvezető” - jegyezte meg a válogatott hivatalos honlapján.

"Vergődött az ellenfél a földön. Ahhoz elég jók voltunk, hogy vergődjön, de ahhoz, hogy a döntő ütést bevigyük, ahhoz nem. Ennélfogva hagytuk, hogy felálljon, és a végén be tudta vinni a döntő ütést."

„Nem foglalkoznék a bírókkal, de visszanézem majd videón a meccset, hogy teljesen képben legyek. A játékvezetők helyett inkább saját hibáinkkal és fejlődési lehetőségeinkkel kell foglalkozni. Már csak azért is, mert a játékvezető olyan, mint a kapu vagy a kapufa, bár ma kissé elhajlott."

Az elhajlás számokban: a kiállítási arány 20-13 volt a szerbeknek.

A magyar válogatott a románokkal találkozik a helyosztókon elsőként, mert Kovács István válogatottja két góllal kikapott a horvátoktól, akik a szerbekkel játsszanak a döntőért.

Jegyzőkönyv:

Férfi vízilabda, negyeddöntő:
Szerbia-Magyarország 10-9 (4-2, 1-1, 2-4, 1-1, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
a magyar góldobók: Kiss G. 3, Varga Dénes, Madaras 2-2, Hosnyánszky, Kis G. 1-1
szerb góldobók: Udovicsics 3, Prlainovics 3, Alekszics 2, Filipovics 2