Könnyen verte az oroszokat a pólócsapat

2010.09.03. 14:42
Biros és Madaras nagyot játszott, Szécsi jól védett, a csapat négy meccs után veretlen, az Eb-elődöntőt érő csoportelsőséghez vasárnap le kell győzni Macedóniát.

A magyar válogatott első két Eb-meccsét megnyerte, Németországot és (hat év után) a világbajnok Szerbiát is legyőzte, a harmadikon meglepetésre csak döntetlent játszott Görögországgal. Oroszország, a negyedik csoportellenfél nyeretlen volt a meccs előtt, de kétszer is egy góllal kapott ki, Szerbiának tízet lőtt. A csoport első pénteki meccsén Szerbia 19-9-re verte Macedóniát.

A ráúszásnál Varga Dénes hozta el a labdát, az első két magyar támadásból nem lett gól, Madarast kiállították, Halturin lőtte az első orosz gólt. Egy perccel később Varga Dénes középről, erős lövéssel egyenlített, a következő akciónknál megúszásból - Madaras passzából - is ő ért oda, 2-1. Hárai emberelőnyben büntetőt harcolt ki, Biros belőtte, szintén fórból Zakirov szépített (3-2). Biros ejtésével, Varga Dániel góljával már 5-2 volt, Novokszenov szépített, az első szünetben kettővel vezetett a magyar válogatott (5-3).

Eredmény

B csoport, 4. forduló:
Magyarország-Oroszország 14-10 (5-3, 3-3, 3-1, 3-3)
a magyar góldobók: Varga Dénes 4, Biros 3, Kis 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Madaras, Szivós, Török 1-1

A második ráúszás az oroszoké lett, a negyed első három percében volt gól, aztán Madaras megúszásából és passzából Biros lőtte a hatodikat. Szivós második kiállítását is kihasználták, Jurcsik két góljával feljöttek 6-5-re. Kis Gábor centergóljával és Hosnyánszky távoli lövésével megint három lett az előny, Jurcsik emberelőnyből 3. gólját lőtte, félidőben 8-6 volt az eredmény.

Kemény Dénes a szünetben kapust cserélt, Nagy Viktor helyett Szécsi jött be. A megnyert ráúszás utáni akcióból Kis Gábor lőtt szemtelen gólt, a kimozduló kapus mellett pöckölte el. Varga Dénes kihasznált egy kijátszott emberelőnyt, 10-6, a negyed végén a fáradó oroszok mellett Madaras úszott meg, nem hagyta ki, a következő támadásból Zseltovszkij használta ki Varga Dániel kiállítását, 11-7 volt a harmadik negyed után.

Az utolsó ráúszást az oroszok nyerték, az akció kimaradt, az előnyből Madaras ívelését Szivós közelről dobta be, már 12-7. A negyedik gólját lövő Jurcsikot nem sikerült tartani (12-8), de Madaras újabb gólpasszából Varga Dénes lőtt, aztán Novokszenov értékesítette Bundschuh kiállítását, 13-9, ez volt a nyolcadik emberelőnyös orosz gól. Három perccel a vége előtt Kemény Dénes időt kért, majd Török Béla és Sztratan lövéseivel alakult ki a végeredmény: 14-10.

"Roppant csalódottak voltunk a görögökkel játszott döntetlen után. Ma jobb volt a támadójátékunk, mint a védekezésünk" - idézte Kemény Dénes szövetségi kapitányt az Eb honlapja.

A válogatott negyedik meccsén is veretlen maradt, az eggyel több pihenőnapot és biztos Eb-elődöntőt jelentő csoportelsőséghez vasárnap 16.30-kor le kell győzni az eddig csak Oroszországot verő, utolsó előtti helyen álló Macedóniát.