Öt gólos különbséggel nyert a magyar vízilabda-válogatott

2011.07.02. 20:57

A júliusi, sanghaji világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott sima győzelmet aratott a németek felett a Margitszigeten zajló Vodafone Kupa szombati, második játéknapján.

Nehezebben indult az olimpiai bajnoki címvédő magyaroknak a németek elleni mérkőzés, mint pénteken, a görögökkel szemben megvívott nyitótalálkozó. A közel három percig tartó gólcsendet Hárai törte meg, majd a remek védekezésnek, és Kiss, valamint Steinmetz találatainak köszönhetően kétgólos hazai előnnyel zárult az első negyed (3-1). A németek a második nyolc percben sem bizonyultak erős ellenfélnek, igaz, a magyarok sem erőltették meg magukat, de Kiss két gólja így is elég volt ahhoz, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány tanítványai előnnyel vonulhassanak a nagyszünetre (5-2).

A harmadik negyed első felében megtört a magyarok lendülete, a németeknek még egyenlíteniük is sikerült (5-5), de aztán másfél perc alatt visszaállt a háromgólos hazai vezetés, Szivós, Steinmetz és Biros egyaránt szép gólokkal terhelte meg az ellenfél hálóját (8-5). Az egész mérkőzésen nagyszerűen védő Nagy Viktor a záró játékrészben is gondoskodott arról, hogy a németek minél kevesebb gólt szerezzenek, a hazai támadások nagyobb része pedig eredményes volt, így sima magyar sikerrel zárult a találkozó.

A magyar válogatott a torna zárónapján, vasárnap a németektől és a görögöktől is vereséget szenvedett oroszokkal csap össze.

Eredmény:

Magyarország-Németország 11-6 (3-1, 2-1, 3-3, 3-1)
a magyar góldobók: Kiss 4, Steinmetz, Hárai 2-2, Szivós, Biros, Varga Dániel 1-1

korábban:
Görögország-Oroszország 7-6