A világbajnok kiütötte a pólósnőket a vb-n

2011.07.19. 13:34

A magyar női vízilabda-válogatott a kazahok magabiztos legyőzése után a vb-címvédő amerikaiakkal találkozott.

A megfiatalított magyar csapat gyorsan kétgólos hátrányba került, de ezt még kiegyenlítette, és négynél is utolérte riválisát. Akkor azonban, a második negyed végén zsinórban három USA-gól jött, és a félidőre 7-4-es hátrányba került Merész András csapata.

Ezt a különbség a harmadik negyedben már nem sikerült tartani, pedig voltak szép magyar lövések, de az ellenfél sokkal átütőbb, tervszerűbb valamint pontosabb volt, és fizikai fölényét is már kihasználta helyenként.

12-7-tel és kihagyott magyar emberelőnnyel kezdődött az utolsó negyed, és két amerikai bomba már azt jelentette, kétszer annyi gólt lőttek, mint Drávuczék. Ennyivel még nem volt vége, Mathewson belőtte sokadik gólját, Heather pedig jó messziről is kilőtte a jobb alsót. Ezzel ő állította be a végeredményt, mert az utolsó helyzetet is sikerült kihagyni, így a záró nyolc percben nem volt magyar gól.

Csütörtökön az olimpiai bajnok Hollandia vár a válogatottra. A továbbjutás már megvan, de jó lenne egy győzelemmel folytatni a középdöntőben.

Egyesült Államok-Magyarország 16-7 (3-2, 4-2, 5-3, 4-0)
a magyar góldobók: Szücs 3, Keszthelyi 2, Tóth, Bujka 1-1

Hollandia-Kazahsztán 13-3 (4-1, 3-1, 3-0, 3-1)