Bernek és Risztov is kiesett Sanghajban

2011.07.25. 08:34

Bernek Péter kiesett a 100 m hát selejtezőjében, és Risztov Éva sem került döntőbe 1500 m gyorson a sanghaji vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján.

A hétfő hajnali program két magyarja közül a 200 méteren ifjúsági olimpiai bajnok Bernek önmagához képest jól teljesített gyengébbik hátszámában, hiszen egyéni csúcsot jelentő 55,32 másodperc alatt ért célba, ezzel is azonban csak a 34. lett az 50 induló közül, vagyis kiszorult az elődöntő 16-os mezőnyéből.

A 25 éves Risztov, akit a múlt heti nyíltvízi vb-versenyen 10 kilométeren szabálytalankodás címén kizártak, az uszodai maratonit jól kezdte selejtező futamában. Sokáig az élbolyban haladt, ám amikor úgy féltávnál nagyobb tempóra kapcsolt a mellette úszó ausztrál riválisa, Risztov nem tudott megfelelően reagálni az iramváltásra, s végül magyar rekordjától (16:13,00 p) elmaradva 16:22.60 perces idővel az ötödik, összesítésben pedig a 11. lett, azaz nem jutott be a keddi fináléba. Sovány vigasz, hogy országos csúcsával sem fért volna be a legjobb nyolc közé.

„Nem érzem, hogy hibáztam volna, de valahogy nem jött ki az a sok munka, amit elvégeztem. Az is tény persze, hogy két éve nem versenyeztem medencében” - nyilatkozta az úszósportba hosszútávúszóként, sok esztendei kihagyás után 2009-ben visszatért, normálmedencében sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes Risztov.

A magyar idő szerint 12 órakor kezdődő hétfő esti programban Hosszú Katinka a női 200 m vegyes, Gyurta Dániel pedig a férfi 100 m mell fináléjában lesz érdekelt.