Lochte 200 gyorson legyőzte Phelpst

2011.07.26. 12:42

Tűzijátékkal, csillagszóróval, fényekkel érzékeltette a kínai televízió, hogy az egész úszó világbajnokság egyik legjobban várt döntője, a 200 gyors következik helyi idő szerint kedd este.

Arra már korábban is volt példa, hogy az amerikai Michael Phelps taktikázik, nem úszik teljes erőbedobással, és az ötödik lesz az elődöntőben. A 200 gyors elődöntőjében viszont úgy látszott, riválisai nagyon erősek, maradt még bennük.

000 DV1011284

A francia Agnel került a legjobb idővel a fináléba, utána a sorrend: a német Biedermann, az amerikai Lochte, a koreai Park (400-on már nyert aranyat) és végül a tizennégyszeres olimpiai bajnok amerikai.

Phelps iszonyatos erővel kezdett, előnnyel fordult, és még száznál is ő volt a legjobb, a mellette, az egyes pályán úszó orosz Lobincev volt mögötte és Ryan Lochte. 150-nél viszont nemcsak Lochte, hanem a francia Angel is megelőzte, miközben Lobincev belehalt abba, hogy felvette a versenyt.

Phelps és Lochte a befutó után
Phelps és Lochte a befutó után

A 27 éves Lochte kilógott ebből az ötösből, jó fél másodpercen belül ért célba. A nála egy évvel fiatalabb Phelps minden erejét összeszedve nyomta meg a hajrát: ezt Agnel nem bírta, a német Biedermann is megelőzte, ő csapott be harmadikként. Ritka szoros verseny volt, mert 1:44.44-gyel nyert Lochte, Phelps 1:44.79-et úszott, és így az ötödiket két tizeddel verte meg.

Úgy tűnik, a Lochtenator becenevű versenyző nemcsak a vegyes számokban tudja legyőzni mostanában. Az amerikai háton olimpiai bajnok, a 4x200-as váltóból is van két aranya, és nagyon megkedvelte ezt a távot.

K EPA20110726011

Ha vegyesen és 200 háton is hozza formáját, ő lehet az amerikaiak legeredményesebb versenyzője, nem pedig Phelps.