Egy ilyen amerikai is elég, nekem kettő jut

2011.07.29. 08:45

Cseh László a csütörtöki 200 vegyes utolsó ötven méterére hatodikként fordult, de mivel gyorson egy másodpercet adott a brazil Pereirának valamint egy felet a brit Goddardnak, élete egyik nagy hajrájával a harmadik lett.

Cseh és az amerikaiak, Lochte és Phelps (Fotó: Illyés Tibor)
Cseh és az amerikaiak, Lochte és Phelps (Fotó: Illyés Tibor)

„Az éremmel természetesen elégedett vagyok, de maradéktalanul soha nem lehet az ember elégedett. A döntőig úgy éreztem, a mellúszásból hiányzik a dinamika, ezért gyakoroltam, de ez meg a hát rovására ment. Mi volt benne az utolsó ötvenben? Semmi különös. Tudtam, hogy nyomni kell, mert hátrányban vagyok. Nem voltam ihletett állapotban, egyszerűen bíztam az állóképességemben, és hogy tudom csinálni, ki kell jönni az elvégzett munkának” – elevenítette fel a döntőt.

Szakmai oldalról így közelített a háromszoros olimpiai ezüstérmes: „van egy igen speciális forduló, amit Pekingben csinált Phelps és Lochte is, azzal egycsapásra leszakítottak magukról. Lochtet még behoztam, Phelpset már nem sikerült. Nagyon sokat gyakoroltam ezt a fordulót, ezért is látszódhatott úgy, mintha megindultam volna. De ez a forduló még nincs olyan tökélyre fejlesztve, mint a két amerikaié. Ahhoz képest nudli, de a többiekhez képest talán jobb. Egy is elég lenne amúgy egy számban ilyen szintű úszóból, erre én kettőt kaptam. Az amerikaiak az űrbe és a Holdra járnak, mi nem, de azért továbbra is keményen dolgozom, hogy közel kerüljek hozzájuk.”

Fotó: Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor

Cseh a 100 pillangó előfutamában a tizenegyedik helyen ment tovább, érezte még magában a 200 vegyest, úszását lassúcskának nevezte. Ráadásként a hatos pályát kapta, ami nem hozott eddig neki szerencsét, és a döntőért is ezen kell úsznia.

Vasárnap a 400 vegyesen ismét Ryan Lochte az ellenfele, aki egyre valószínűbb, hogy az egész amerikai küldöttség legeredményesebb versenyzője lesz.