Ilyen közegben lehet nagyot alkotni

2011.07.29. 00:34

„Jót versenyeztünk, ugye?” – kérdezte fülig érő szájjal Gyurta Dániel, miután a japánok négyszeres olimpiai bajnok mellúszója, Kitadzsima Koszuke mögött egy tizeddel, 2:08.92-vel ért célba az elődöntőben.

„Athénban, hét éve még sokkal jobban elmentek előlem, utána összekaptam magam, de nem tudtam már befogni őt. Most már nem mennek el annyira tőlem, jobban versenyben tudok maradni a száz után, és az azért jó érzés. És biztató holnapra nézve” – ismerte be.

Hozzátette, a péntek csak a pihenésé valamint a koncentrálásé, és nem bánkódik amiatt, hogy egymás mellett lesznek a döntőben. Korábban is mondta, úgy az igazán értékes egy vb-cím, ha ott a nagy rivális is.

Textildresszben a legjobbját úszta, ennek külön örült, mint ahogy annak is, hogy 2:09 elejét szeretett volna úszni, ehelyett a bűvös határon belülre került.

„Az edzőm azt mondta, az sem nagy baj, ha 2:09 végét úszom, de azért így jobban érzem magam. Azt sem bánnám, ha holnap is javítanék azon, amit ő elképzelt.”

000 DV1012647

Csak Gyurta és a visszatérő japán hős került belülre, másoknak nem sikerült.

„Szeretem ezt a közönséget, a miliőt, mert ilyen lehet közegben nagyot alkotni, jó verseny lesz holnap” – ígérte meg.

Végül arra a kérdésre, hogy elégedett lenne-e egy százados győzelemmel, mint legutóbb Rómában, így felelt: „az egy század is különbség, nem? Látható és érzékelhető. Ki is ugranék a medencéből.”

Kiss László kapitány is elégedett volt, és szerinte is reális az esély arra, hogy Gyurta a világbajnoki címért legyen nagy harcban.

„Elég valószínű, hogy ott lesz még a dobogóért a német Vom Lehn és Shanteau is. A másik japán, Tomita, aki a világranglistát vezeti viszont kiesett. A norvég Dale Oen, aki a százat nyerte, megbetegedett és visszalépett. Ha Dani valós tudását hozza, nagyon jó hangulatot okozhat holnap kora délután magyar idő szerint.”