Cseh elfeketedett szájjal jött ki a partra

2011.07.31. 19:28

Cseh László egyik fő száma a 400 vegyes, de csak a 22. helyen ért célba, a 4:22,26-os idejénél több mint tíz másodperccel is tud jobbat.

Mivel Michael Phelps ezt a számot már nem vállalja, a második hely Ryan Lochte mögött abszolút elérhetőnek tűnt. Kivált, mert Cseh nem volt rossz formában, és 200 vegyes hatalmas hajrával a harmadik lett, kijött végre belőle a munka és az indulat.

Sanghajban viszont vasárnap reggel gyilkossá vált a páratartalom, nappal is szürkület volt a városban, helyenként a kilencven százalékot is elérte, és Kiss László kapitány szerint ez volt hatással a versenyzőre.

D  YT20110731003

„Ennél rosszabb elképzelni sem is lehetett volna az asztmával küzdő Lacinak, elfeketedett szájjal jött ki a medencéből” – mondta a szakember, hozzátette, már az is csoda, hogy egyáltalán kibírta és célba ért, nem készült ki teljesen. Ő is megdöbbent úszását látva.

Cseh is csak annyit mondott a futam után, hogy alig kapott levegőt.

A kapitány elismerte, célszerűbb lett volna talán pár nappal korábban megérkezni a városba, mert ugyan íratlan szabály, ha hat óra az időeltolódás, akkor hat napot kell hagyni az átállásra. Az olasz olimpiai bajnok Federica Pellegrini egy hónapig szoktatta magát ehhez az időjáráshoz, mások Szingapúrban tesztelték a meleg párát.

„A párás forróság miatt azonban ez a tétel megváltozott. Még a pekingihez sem hasonlít ez a klíma, mert ott valamelyest változékony idő volt, de itt, ha fújt a szél, az is égetett” – összegzett az Egerszegivel öt olimpiai aranyérmet szerző szakvezető.