Benedek Tibor: Csalódás voltam

2011.08.15. 12:12

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor őszintén beszélt a világbajnoki negyedik hely után, és elsőként arra válaszolt a szintén olimpiai bajnok Kovács Istvánnak, milyen volt az elveszített elődöntő a szerbek ellen.

„Olyan összhang volt és olyan mámor, ami akkor jellemző, amikor nagyon megy. Akkor nagyon könnyű nagyon összetartani, és hát látszott, hogy nagyon megy. Dobáltuk a gólokat egymás után, és látszott a szerbeken, hogy azt sem tudják, hol vannak. Ahogy jöttek fel, úgy ült le a kispad, és így kicsit kiszaladt a kezünkből az irányítás, ez látszott utána a játékon is. Aztán egyre inkább csalódottság lett úrrá a csapaton."

"Lehet, hogy sokan a csapatból is azt várták tőlem, hogy majd ugyanazt tudom csinálni, mint csapatkapitányként, de nem, nem tudtam ugyanazt csinálni. Több okból is. Annyira erős Dénes szerepe a csapatban, illetve egy csapatkapitányé, hogy oda más nem nagyon tud beavatkozni. A másodedzőé, azt mondom: elég jelentéktelen szerep. Csalódás voltam a játékosoknak, mert nem tudtam azt a pluszt hozzátenni, amit mondjuk esetleg ők vártak” – jelentette ki az Út Londonba című műsorban Kemény kapitány segítője.

„Nehéz egy magyar vízilabdázónak, aki gyerekkora óta nézi a Margitszigeten a márványtáblát, és bele van nevelve, hogy csak a győzelem számít, kikapni az elődöntőn, az egy óriási zuhanás.”

Benedek úgy véli, a válogatottságtól búcsúzó Kásás Tamás meggondolja magát, és ott lesz Londonban. Kijelentette: ha a Recco klasszisa játszik - csapattársa is a klubnál -, akkor döntőben vagyunk.

„Kásás már nem fog rengeteg gólt lőni, viszont meg tudja szerezni a labdát kritikus helyzetben, amit más nem tud, és tud egy olyan gólpasszt adni, amit nem vár senki. Ennyi kell egy ilyen meccsen, ahol egy gól dönt a végén. Ezek a kicsi pluszok, ezek simán dönthetnek”. Úgy gondolja, nyolcvan százalékban a csapat kialakult, már csak apróbb változások lesznek.