Franciaországban szerepel a női pólóválogatott

2011.09.22. 12:53

A magyar női vízilabda-válogatott Franciaországban játszik a hazaiak legjobbjaival szombaton Európa-bajnoki selejtezőt. Merész András együttese eddigi mind a négy mérkőzését megnyerte, így a hétvégi ellenféllel szembenit is a Kőér utcában, ahol 14-7-re győzött március végén. Most nyilván nehezebb dolga lesz, ám meglepetést jelentene, ha elmaradna a magyar győzelem. Még úgy is, hogy ezúttal sem a szóba jöhető légiósok, sem a junior-világbajnokságon minap ezüstérmes csapat pihenőt kapott tagjai nincsenek a 15 fős utazó keretben.

„Sok fiatalt viszek Nancyba, nyugodtan játszhatunk a franciák ellen, hiszen a selejtezőcsoportunkat már megnyertük” - mondta Merész András szövetségi kapitány az MTI-nek csütörtökön. A csoportból - amelyben még a németek és a szlovákok szerepelnek - az első két helyezett vehet részt a januári, hollandiai Európa-bajnokságon.

A Nancyba utazók névsora: Gangl Edina, Horváth Anna - kapusok, Szücs Gabriella, Poszkoli Rita, Menczinger Kata, Tóth Ildikó, Dalmády Petra, Csabai Dóra, Miklós Dóra, Polák Zsófia, Miskolci Ibolya Kitti, Farkas Kata, Dombrádi Fruzsina, Kövesdi Vivien, Gurisatti Gréta - mezőnyjátékosok