Kikapott, de elődöntős a Szolnok

2011.12.14. 17:27

A Szolnok egyetlen góllal alulmaradt ugyan a szerdai, oroszországi visszavágón,  a november végi, hazai négygólos sikernek köszönhetően azonban az elődöntőben folytathatja a férfi vízilabda Eurokupában.

Szintyez Kazany (orosz) – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-5 (1-1, 2-2, 1-1, 2-1)

A magyar csapat góldobói: Negrean 3, Pásztor, Marnitz 1-1. Továbbjutott: a Szolnok, 16-13-as összesítéssel

Kezdettől magabiztosan és céltudatosan játszott, kiválóan védekezett, megfontolt támadásokat vezetett, s a döntetlent egészen a végéig őrizve pólózott a Tisza-parti együttes Kazanyban – összegezte a helyszínről a mérkőzés jellemzőit Mohi Zoltán klubelnök az MTI-nek.

A szolnokiak a november 26-i, itthoni meccsen a kezdeti hátrányból fordítva nyert végül 11-7-re, így a visszavágónak masszív előny birtokában vághatott neki.  Az oroszok hiába próbálkoztak, a magyar együttes folyamatosan tartani tudta az "ikszet", s ahogy a korábbi kiváló játékos fogalmazott: egyértelmű volt a Szolnok győzelme.

A legjobb négy közé jutással történetének eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét könyvelheti el a vízilabdaklub, s jóllehet az elődöntős párosítást majd csak ez után készíti el a kontinentális szövetség, a LEN, a hasonlóképpen eredményes folytatás is benne van a csapat játékában. A második számú európai kupában most szünet következik, az állva maradt csapatok február 25-én kezdik meg párharcukat a döntőbe jutásért.