Nagyon megverték az Egert Rijekában

2014.01.29. 22:19

Elszenvedte negyedik vereségét az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája főtábláján: a szerdai játéknapon az ob I.-ben listavezető 13 góllal kapott ki a Primorje Rijeka otthonában.

Az Eger három vereség után január 8-án az Olimpiakosz elleni hazai 12-11-gyel szerezte meg az első győzelmét. A szerdai találkozón már az első negyedben megmutatkozott a különbség a hazaiak és a vendégek között, a magyar együttes ugyanis csupán egy találatig jutott, míg a horvát gárda ötször is eredményes volt. A folytatásban valamelyest magához tért az Eger, amely a második negyedben három gólt szerzett, igaz, így is komoly hátránnyal vonult a nagyszünetre (9-4).

Az olimpiai és világbajnok Varga fivéreket, Dánielt és Dénest is foglalkoztató Primorje Rijeka a harmadik negyedben végleg eldöntötte a meccset, 10 gólal ment el (15-5), innen pedig már nem volt visszaút az Eger számára.

A magyar együttes a következő körben, február 22-én éppen a Rijekát fogadja majd.

Ebben a szakaszban két hatos csoportban zajlanak a küzdelmek, három-három csapat jut a döntőbe, az úgynevezett Final Sixbe.

BL, főtábla, A csoport, 5. forduló: Primorje Rijeka (horvát) - ZF-Eger 20-7 (5-1, 4-3, 6-1, 5-2). A magyar csapat góldobói: Kovács G., Varga II. Zs., Graham 2-2, Biros,